Tre guider för hållbarhet

Informationscentrum för hållbart byggande (ICHB) har tagit fram tre lättlästa guider om solel, byggmaterial och FTX för enskilda fastighetsägare.

ICHB har börjat samla in, sammanställa och kvalitetssäkra forskning och goda exempel för att omvandla till lätthanterliga, mer överskådliga guider.

Tre guider av tio planerade har publicerats och arbetet fortsätter under 2019. De tre guiderna som är färdiga heter Solel, Byggmaterial och FTX. Se länkar under artikeln.

– Vårt mål är att den stora gruppen fastighetsägare; medlemmar och styrelser i bostadsrättsföreningar, villaägare och mindre fastighetsägare, ska bli bättre beställare. Ju mer man själv vet om vad som behöver göras, desto tydligare krav kan man ställa och desto bättre och mer hållbart blir resultatet, säger Dennis Johansson, kvalitetsansavarig på ICHB.

Hållbara beslut
Det finns drygt 4,8 miljoner bostäder i Sverige. Av dem ägs mer än 75 procent av vanligt folk, det vill säga villaägare, bostadsrättsägare och fastighetsägare med ett mindre bestånd.

Ytterst få av dem arbetar heltid med att förvalta och planera underhåll, ekonomi eller hålla sig à jour med senaste nytt om teknik och innovationer – inte heller har de tillräcklig kunskap om hur man fattar hållbara beslut när man ska renovera eller bygga nytt, skriver ICHB.

ICHB vill visa att det är möjligt att påverka – även för den enskilda fastighetsägaren – och att mycket kunskap redan finns. Den behöver bara nå ut.

Källa: ICHB

Guide Byggmaterial

Guide Solel

Guide FTX

Här hittar mer information från ICHB

Vad är ICHB?
Informationscentrum för hållbart byggande är ett digitalt kunskapsnav. Här hittar du forskning, resultat och erfarenheter som du kan använda för att själv fatta hållbara beslut. Informationscentrum skall främja en ökad energieffektivisering vid renovering och energieffektivt byggande med användning av hållbara material och låg klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv. Informationen är kostnadsfri, målgruppsanpassad och kvalitetssäkrad.

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega