Sämre NKI för svenska köpcentrum

Hyresgästerna på svenska köpcentrum är inte lika nöjda längre. Men det gäller inte på Väla Centrum i Helsingborg.

Sammanvägt NKI för kategorin Butik sjunker under 2017, där kundnöjdheten backar med tre enheter till ett betyg på 70 på en 100-gradig skala.

Fastighetsbarometern Butik når med detta det hittills lägsta uppmätta indexet sedan 2011.

Det visar den årliga NKI-undersökningen Fastighetsbarometern Butik som presenteras av CFI Group, Fastighetsägarna Sverige och HUI Research.

Förklarar nedgången
– Nedgångarna inom barometerns index kan till största del förklaras av förändringar av deltagande centrum mot 2016. Samtidigt syns även en marginell nedgång inom de centrum som deltagit både i år och 2016 som i snitt backar med en enhet, säger Magnus Johnson, projektansvarig för Fastighetsbarometern på CFI Group, och tillägger;

– Nedgången är trots detta långt ifrån allomfattande då flertalet centrum har erhållit starka NKI-förbättringar i år. Gemensamt för de centrum som ligger i topp i mätningen är att de aktivt jobbar med köpcentrumets image, marknadsföring och butiksutbud, samt att centrumledningen uppfattas som tillgängliga och affärsmässiga bland hyresgästerna.

Tio år i topp
Ett köpcentrum som sticker ut rejält är Väla Centrum i Helsingborg som har årets nöjdaste hyresgäster för tionde året i rad.

Centrumet har ett NKI på 88, vilket är en ökning med två enheter sedan förra året. Niklas Blonér, centrumchef på Väla Centrum, förklarar framgången:

– En sak är säker och det är att vi alltid måste fortsätta utveckla och förändras. Äkta passion för arbetet ger alltid utdelning. Vi satsar verkligen på att göra, att våga prova nytt och att vara kreativa. Att det lönar sig har vi fått ännu ett kvitto på med detta pris.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega