Fabege mellanlagrar träd, buskar och stenar i återbrukspark

En park med utemiljömaterial som lagras för att senare kunna återbrukas på annan plats. Det har Fabege skapat i Solna. Syftet är att förenkla tillgång på material och ge utomstående en trevlig miljö att vistas i.

Fabege har byggt upp en park som ska bli en central hubb för återbrukade träd, buskar och utomhusmaterial i väntan på att flyttas vidare till nya platser. Återbruksparken är en filial till Fabeges Återbrukshubb i Solna Business Park, som Förvaltarforum har skrivit om i tidigare artiklar. Det gemensamma målet att bidra till fungerande återbruksmarknad och minskade klimatutsläpp.

– Återbruksparken kommer bidra som ytterligare en framgångsfaktor för att skala upp vårt återbruksarbete, vi anser att lösningar för mellanlagring behövs för att förenkla tillgången på återbruksmaterial, säger Sandra Holmström, Hållbarhetsspecialist på Fabege.

Parken är byggd med återbrukat material med exempelvis stockmattor som har fått nytt liv som bänkar och balanslekar, betongringar från tidigare projekt som används för trädplantering, perenner och grillplatser. Planket runt parken är konstruerat av återbrukat trä i samarbete med elever från Yrkesgymnasiet i Solna. Parkens utformning är flexibel för att kunna förändras i takt med innehållet.

– Vi hoppas att Återbruksparken ska bli en destination för arbetande, besökande och boende i Arenastaden, det ska bli spännande att följa hur besöksströmmen kommer se ut, säger Lennart Olsson, Stadsutvecklare på Fabege.

Projektet med Återbruksparken har genomförts tillsammans med bland annat entreprenören Zengun och landskapsarkitekterna Outer Space Arkitekter.

Källa: Fabege

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega