Nu ska det bli lättare att upphandla städning

Organisationen Städbranschen Sverige lanserar ett nytt, digitalt Städbranschindex. Med prisförändringar på väsentliga delar i städtjänster blir verktyget ett stöd för upphandlare och lokalvårdsföretag. Indexet är kostnadsfritt och uppdateras varje kvartal.

– Vi har följt kostnadsutvecklingen inom städbranschen under flera år och ser behovet av ett reaktivt och flexibelt index som är tillgängligt för alla och guidar båda parter till rätt prissättning, säger Städbranschen Sveriges ordförande Matthias Lindholm.

Snabba omvärldsförändringar betyder att Städbranschindex kommer att uppdateras kvartalsvis.

– Inflation, plötsliga handelshinder och pandemi visar hur snabbt prisbilden kan ändras. Därför höjer Städbranschen Sverige farten och uppdaterar Städbranschindexet kvartalsvis, säger Matthias Lindholm.

Ligger ute på remiss hos stora beställare
Baserat på omfattande SCB-index viktar Städbranschindex hur löneförändringar i kombination med prisförändringar på transporter, kemikalier och utrustning etcetera påverkar priset på städtjänster. För att få rätt viktning har Städbranschen Sverige lämnat indexet på remiss hos stora beställare och utförare inom branschen.

– Vi slåss för branschens alla seriösa företag. Nu får både de och upphandlare vägledning till rätt prissättning. Vi vet att allt annat banar väg för oseriösa företag vid upphandlingar och lovar branschen att vårt index kommer att finnas kvar, säger Matthias Lindholm.

Städbranschindex kommer att finnas här och vara kostnadsfri för alla.

Källa: Städbranschen Sverige

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega