Förening / Nytt från organisationer & föreningar
Partnertext från Fastigo

Fastigo är tidiga med AI-paralegal

– Vi har klivit på AI-tåget. Det kommer att bidra till att stärka vår position som arbetsgivarorganisation. Det ger oss också, som medarbetare, ett självförtroende att använda AI som naturligt inslag i vårt dagliga arbete, säger Johan Mann, VD på Fastigo.

I inledningsskedet använder Fastigo AI för att förbättra och förenkla juridisk informationsinsamling och därmed göra den processen mindre tidskrävande.

– På så sätt kan vi frigöra tid till att dyka djupare i de mer komplicerade frågorna som en del av våra medlemmar brottas med, säger Johan Mann.

Snabbfotad organisation
Tillsammans med en erfaren data science-byrå skapar Fastigo en AI-paralegal, en slags kvalificerad artificiell juristassistent som inte bara är funktionell utan också intuitiv och användarvänlig. Fastigo är experter på innehållet, men att arbeta med specialister på språkmodeller spelar en avgörande roll i detta projekt.

– Samarbetet med externa experter inom alla möjliga områden är en viktig del av vår strategi att säkra vår relevans i förhållande till framtiden. Vi är en liten organisation, vilket gör att vi behöver tillföra extern kunskap, men å andra sidan kan vi agera snabbfotat som vi nu gör inom AI, säger Nils Bergh, utvecklingschef på Fastigo.

Kul med AI
Att jobba med innovationskultur på arbetsplatsen är lika viktigt som flexibel teknik, att det finns öppningar i systemen för vidare utveckling.

– Sannolikt kommer vi använda AI i framtiden på sätt som vi inte kan föreställa oss idag. Vi som organisation och alla vi medarbetare lär oss hur vi bäst använder AI för att förstärka den kompetens vi redan har. Dessutom är det roligt, avslutar Johan Mann.

För mer information, kontakta

Johan Mann, vd: 076-762 69 63
Nils Bergh, utvecklingschef: 072-201 08 79
Kicki Lilliedrake, kommunikationschef: 070-676 69 47

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega