”Vi har unik lönestatistik på alla – från fastighetsskötare till VD:ar”

… Johan Mann, VD på Fastigo

Vad händer i er organisation just nu?
– Det händer mycket roligt hos oss! Vi moderniserar vårt kursutbud, vi utvecklar såväl oss själva som vår produkt mot AI och har som fortsatt mål att vara det självklara valet av arbetsgivarorganisation för samtliga företag i fastighetsbranschen.

Och inom området fastighetsförvaltning, vad händer där?
– Vi arbetar inte med specifika fastighetsförvaltningsfrågor men fastighetsförvaltarrollen är en nyckelroll hos våra medlemmar. En fastighetsförvaltare har ofta personalansvar för fastighetsskötare och hanterar arbetsgivaransvaret och leder och fördelar arbete. Därför utbildar vi ofta just fastighetsförvaltare i ledarskaps- och arbetsrättsrelaterade frågor hos våra medlemmar. Förutom att fastighetsförvaltaren har en nyckelroll i den omställning som sker vad gäller hållbarhet så är det extra fokus på förvaltning av fastigheter i tuffare tider. Vi inom Fastigo har också fokus på att förstå hur rollen utvecklas och vilka kompetensbehov våra medlemmar har och kommer att ha i framtiden.

Vad ser ni fram emot 2024?
– Vi är i en mellanperiod av avtalsförhandlingar och politiska val, vilket innebär tid för utveckling som ska gagna våra medlemmar. Många av våra medlemmar har tufft just nu med höga kostnadsökningar, så vi som experter på arbetsrätt har beredskap för extra stöd för dem. Flertalet företag behöver tyvärr säga upp personal på grund av arbetsbrist, I sådana processer vägleder vi våra medlemmar så att de hanterar det rätt arbetsrättsligt och strategiskt. Vi står dessutom precis i början av en teknikrevolution i form av bland annat AI, som kommer förändra vårt sätt att jobba, så de processer vi som organisation startar upp nu ska börja genomföras under 2024. Det ska bli spännande.

Vilka mervärden får man som medlem i er organisation?
– Det många inte vet är att vi har en unik lönestatistik för allt från fastighetsskötare till vd:ar i fastighetsbranschen som man får tillgång till som medlem. Detta utöver en egen kontaktperson som ofta kan ”sina” företag. Vi får genomgående väldigt höga betyg av våra medlemmar i kundnöjdhetsätningar. Vi som jobbar på Fastigo trivs med varandra och vår arbetsplats. Det ger oss som en enorm kraft att ge våra medlemmar och kunder en förstklassig service. Dessutom har vi vårt välskötta dotterbolag HR-Huset som hjälper företag med bland annat lönehantering, lönekartläggning och andra HR-relaterade tjänster som inte ingår i det traditionella medlemskapet.

Av: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega