Sponsrad artikel från Vinden

Så omvandlades tråkiga vindar till attraktiva lägenheter med hjälp av digitalisering


Genom att omvandla vindar till bostäder i Haga i Göteborg lyckades fastighetsägaren skapa 12 nya bostäder. Ett bra exempel på hur resurser utnyttjas på bästa sätt för allas vinning.

Fastighetsutveckling handlar om att skapa mervärde och optimera användningen av fastighetsbeståndet. Därför gäller det att ta vara på varje befintlig kvadratmeter som potentiellt kan bidra till extra intäkter. Utrymmen som ofta förblir underutnyttjade är vindar och källare. Dessa ytor används vanligtvis för att förvara boendes ägodelar, vilket innebär att de inte ger någon ekonomisk avkastning för fastighetsägarna.

Så varför inte bygga om dessa utrymmen till något mer attraktivt än bara förråd? Fastighetsägare vet att varje kvadratmeter räknas, och detta gäller särskilt i stora städer där markyta är en bristvara. Men trots detta förblir vissa utrymmen ofta tomma eller underutnyttjade, samtidigt som de representerar några av de mest värdefulla kvadratmeterna i hela fastigheten. Vindar och källare har stor potential, och används till stor del till förråd för de boende.

Tänk om man kan låta en extern part ta hand om förvaringen av de boendes saker? Då skulle dessa utrymmen till något mer attraktivt och lönsamt, som till exempel lägenheter, gemensamma utrymmen eller odlingar. Mervärde och hållbar utveckling genom omvandling

Att kunna hyra ut eller sälja vindsvåningar ger onekligen ett betydande mervärde med tanke på de fördelar som det innebär att bo i lägenheter med vacker utsikt och unik stil. Men det handlar inte bara om pengar för fastighetsägare. Omvandling av vinds- och källarförråd till bostäder eller andra gemensamma utrymmen innebär också att de befintliga resurserna utnyttjas på ett bättre och smartare sätt.

Även källare har en oftast outnyttjad potential  som kan användas till allt från odlingar till gemensamma utrymmen, eller till och med kommersiella utrymmen som butiker eller restauranger. Detta skapar inte bara ytterligare intäkter för fastighetsägarna, utan kan också bidra till att göra fastigheten mer attraktiv för potentiella hyresgäster eller köpare.

Från traditionell förvaring till digital magasinering
Genom att använda en digital tjänst för förvaring och magasinering kan de boende enkelt förvara sina ägodelar utan att behöva använda dyra kvadratmeter i fastigheten. Dessutom kan de enkelt hantera sina förvarade saker digitalt genom

en app, där de kan beställa hem det de behöver i stunden. Istället för att rota runt bland svårtillgängliga saker i överfulla förråd, får de boende full översikt över sina saker och slipper hämta och bära tunga saker själva. Detta är inte minst en fördel för personer med begränsad rörlighet.

Framtidens förvaring är här I en värld där utrymmet är dyrbart och digitaliseringen påverkar alla aspekter av våra liv, är det dags att tänka om gällande förvaring. Genom att flytta förråden från fastigheter till en digital plattform kan vi skapa mer utrymme, öka fastighetens värde och göra livet enklare för de boende. Samtidigt blir hanteringen av förvaring enklare och mer kostnadseffektiv, tack vare att du enbart betalar för det förrådsutrymme du använder. Det innebär också att de boende kan förvara mer saker än vad ett traditionellt förråd tillåter om behoven finns.

Här kan ni läsa mer om Vindens förvaringstjänst för fastigheter.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega