HSB Malmö underlättar för ambulansen att få tillträde till fastigheter

De två fastighetsbolagen HSB Malmö och Heimstaden är först ut i Malmö med att koppla upp sina portlås till SOS Alarm via behörighetssystemet Smart Passage. Detta gör att ambulanssjukvård kan komma in snabbare i hyresfastigheterna när någon larmar 112.

Systemet Smart Passage har utvecklats av SOS Alarm, Amido AB samt Swedlock och används nu av Regions Skånes ambulanssjukvård. HSB Malmö ansluter omkring 50 hyresfastigheter i Malmö till Smart Passage.

– Tjänsten går helt i linje med att vi vill utveckla moderna och säkra fastigheter. Därför känns det självklart att utforska lösningen, som gör både räddningstjänstens arbete smidigare och ökar tryggheten för våra hyresgäster, säger Marcus Johansson, chef för HSB Malmös hyresfastigheter.

Varje utryckningsfordon har en nyckeltagg. När SOS Alarm får ett larmsamtal aktiverar de den för berörd fastighet medan insatsen pågår. Därför minimerar Smart Passage risken för att ambulanssjukvård inte kan komma in, leta efter huvudnyckel eller portkod, eller i vissa fall behöva bryta sig in i fastigheten. I en nödsituation är varje sekund livsviktig.

– Med Region Skånes anslutning till Smart passage skapas samhällsnytta för både fastighetsägare och för dem som söker hjälp via 112. Tjänsten underlättar för samtliga att få snabbare hjälp, säger Jonas Runesson som är produktägare på SOS Alarm.

Källa: HSB

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega