”Vi ser till att nyttja energi hållbart – men driver också utvecklingen”

… Maria Gihlström, säljare på Danfoss Leanheat

Varför blir ni partner med Förvaltarforum?
– Vi söker ständigt efter nya partners och kanaler för att nå ut till fler där vi kan hjälpa till med energieffektivisering. Med sitt riktade fokus tror vi att Förvaltarforum kan vara just en sådan kanal som låter oss komma i kontakt med förvaltare som likt oss vill gå längre inom en smart och hållbar energianvändning.

Vad hoppas ni få ut av partnerskapet?
– Genom att vara delaktig i detta forum med fokus på förvaltning av fastigheter så kan vi tillsammans både skapa och sprida goda exempel och nyheter. Detta låter oss komma i närmre kontakt med fler som har intresse av tips och verktyg som ger vinster i både det kortsiktiga och långsiktiga arbetet med energieffektivisering.

Vad är det mest spännande som händer hos er just nu?
– Att vi just nu, på flera marknader, jobbar tillsammans med många stora fastighetsägare och energibolag med energioptimeringsresan. Vi investerar också konstant så vi kan fortsätta utveckla vår tjänst, med exempelvis nya optimeringsmöjligheter och analyser. Utöver det får vi dagligen jobba med helhetslösningar bestående av både hårdvara och mjukvara vilket tar optimeringen till nästa nivå.

Vilka är era största utmaningar?
– Vi jobbar i snabbrörlig bransch som håller oss på tårna och motiverar till att hålla högt tempo i utveckling för att såväl idag som imorgon leverera marknadens bästa lösning till våra kunder.

– I en tid med högre räntor och därmed ökade kostnader för vår kundbas, fastighetsägarna, så blir fokus mycket på att minska utgifter snarare än investeringar för förbättrad effektivitet även när investeringen kan ge en mycket god avkastning.

Vad särskiljer er från andra proptech-företag?
– Jag skulle nog vilja ta 4 saker som jag tycker gör att vi särskiljer oss på marknaden.

  1. Vår AI-baserade mjukvara i kombination med duktiga medarbetare som sätter kunderna i fokus och dedikerat jobbar för maximal kundnöjdhet.
  2. Vara en del i ett familjeägt företag ger oss större möjlighet att investera långsiktig produkt- och personalutveckling.
  3. Vi har en bredd inom vårt område på både hårdvara och mjukvara, samtidigt som det finns specialister inom varje område.
  4. Vi är idag en del i den resa våra kunder gör för ett hållbart nyttjande av energi men vi driver också den utvecklingen genom våra nya tjänster och produkter. Vare sig det handlar om kompressorer, frekvensomriktare, termostater eller smart styrning av uppvärmning så är energieffektiviseringen i största fokus.

Hur vill ni ha utvecklats inom fem-tio år?
– Vi är den ledande partnern i Europa för en komplett End-2-End optimering av fjärrenergi! Stärka upp ytterligare så att vi är en självklar partner med både produkter och tjänster inom värme och kyla.

– Förbättra vår optimering av värmen i fastigheter med kombinerade värmekällor och tillföra ännu mera värde och databaserade insikter till alla förvaltare.

Vad är det bästa med att jobba på Danfoss Leanheat?
– Mina fantastiska arbetskamrater, kunder och partners som gör jobbet roligt varje dag!

Av: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega