Akademiska Hus satsar på aktiv rörelse-boxar i offentliga rum


Piffl boxar ger tillgång till spel-, sport- och träningsutrustning och finns nu på sju av Akademiska Hus campus runt om i landet, vid Lund LTH, Alnarp SLU, Campus Frescati, Solna, Uppsala BMC, Ultuna SLU och Högskolan i Gävle.

Piffl är en delningsplattform för sport- och fritid som ger tillgång till aktiviteter i städers offentliga utemiljöer. Genom en app får invånare och besökare tillgång till aktivitetsboxar fyllda med spel-, sport- och träningsutrustning för att inspirera till mer rörelse och gemenskap i samhället.

Boxarna är fyllda med klassiker som basket, fotboll, boule och kubb, men innehåller också nya aktiviteter som spikeball och träningsutrustning som kettlebells. Vilka aktiviteter som finns i respektive box ser man i Piffls app.

Mer rörelse på campus
Genom att tillgängliggöra utrustning direkt vid aktivitetsytor och näridrottsplatser vill Piffl tillsammans med Akademiska Hus öka användningen av ytorna samt inspirera till en minskning av konsumtion och en öka tillgången till delningsmöjligheter av aktivitetsutrustning.

– Vi på Akademiska Hus ser fram emot att se ökade utomhusaktiviteter på vårt campusområde, både genom spel som träning, vilket Piffl tillhandahåller. En fördel med Piffl är även att aktiviteterna kan skräddarsys så det blir ett komplement till befintligt område, säger Meliina Lara Matikainen, Fastighetsförvaltare på Akademiska Hus.

Fortsatt bra samarbete
– Vi tycker såklart att det är fantastiskt roligt att Akademiska Hus fortsätter att värdera rörelse och gemenskap i sina miljöer. Vi ser fram emot att bidra till en socialt attraktiv campusmiljö där människor får och tar fler chanser att röra på sig. I farten som delningsekonomi växer fram tror vi det kommer att bli standard att en basketbollplan också ger tillgång till några basketbollar i framtiden, säger Dennis Axelsson, en av Piffls grundare.

Källa: Piffl

Så här funkar det:

  • Ladda ner Piffls app i App Store eller Google Play
  • Välj aktivitet
  • Spela
  • Lämna tillbaka
  • Kostnaden för att hyra aktiviteter från Piffl är 10 kronor i startavgift och därefter 10 kronor per timme.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega