”Bra att riksdagen vill ge ersättning”

Fastighetsägarna välkomnar att riksdagens socialutskott tydliggjort att fastighetsägare och företag som drabbas av en eventuell nedstängning ska kompenseras, om regeringen använder sig av de befogenheter som den nya tillfälliga pandemilagen ger.

Anders Holmestig.

Riksdagens socialutskott tydliggjorde i torsdags i sitt beslut att de verksamheter som drabbas av en eventuell stängning ska ha rätt till ekonomisk ersättning enligt den tillfälliga pandemilag som träder i kraft den 10 januari. Socialutskottet har beslutat att regeringen ska återkomma med ett förslag om hur företag och fastighetsägare ska kompenseras.

– Om regeringen stänger ned gallerior, varuhus eller köpcentrum behöver det följas av ersättning till dem som drabbas eftersom det de facto handlar om ett näringsförbud. Rätten till ersättning är grundlagsskyddad och det är därför bra att riksdagen tydligt uttalar att verksamheter som drabbas av en eventuell nedstängning ska ersättas, säger Anders Holmestig, vd för Fastighetsägarna Sverige.

– Fastighetsföretagen har under hela coronapandemin vidtagit många åtgärder för att minska trängsel och smittspridning.  Vi kommer tillsammans med våra medlemmar fortsätta att arbeta för att minska risken för trängsel i köpcentrum och gallerior, säger Anders Holmestig.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega