Sortering av matavfall för alla

Fastighetsbolaget Olov Lindgren inför sortering för matavfall med målet att samtliga fastigheter ska ha matavfallssortering 2021. 

Att kunna återvinna sina grovsopor har länge varit en självklarhet för Olov Lindgrens hyresgäster. I de allra flesta fastigheterna finns miljörum med breda sorteringsmöjligheter.

Nu tillförs sortering för matavfall, och även plast där det inte redan finns. Fram till 2021 ska samtliga fastigheter ha matavfallssortering och sortering för plast.

16 av 112 fastigheter klara
– Vi började under hösten och redan finns matavfallssortering i 16 fastigheter. Vi håller ett högt tempo och vårt mål är att alla våra 112 fastigheter ska ha sortering för matavfall 2021. Genom att erbjuda bred sortering i miljörummen och sortering för matavfall hjälper vi våra hyresgäster att minska utsläppen av växthusgaser, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

Cirka 35 procent av det som slängs i soppåsen är matavfall som skulle kunna komma till användning igen om det i stället sorterades.

Obligatoriskt från 2023
Utsorterat matavfall transporteras till biogasanläggningen där det får nytt liv genom att omvandlas till biogas och biogödsel. Stockholms stad har beslutat att det blir obligatoriskt från och med 2023 för alla hushåll att sortera ut sitt matavfall.

– Om något är bra för miljön finns det inga skäl att vänta med åtgärder. Det här är helt förenlig med vår hållbarhetsambition. Teoretiskt kommer vi varje år kunna leverera biobränsle för 10 000 mil busstransport, säger Sven Renström.

Källa: Olov Lindgren

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega