Ny guide om tilläggsisolering

Maria Sigfridsdotter och Mikael Lindström från ICHB:s reportage om hur de byggde sitt hus med miljövänliga material och litet klimatavtryck. Foto: Tobias Sterner

Nu lanserar Informationscentrum för hållbart byggande en stor guide om tilläggsisolering för dig som vill bli en hållbar beställare. Här kan du ladda ner och läsa guiden.

ICHB:s nya Guide Tilläggsisolering innehåller samlad kunskap och information om vad tilläggsisolering är bra för, vad du ska tänka på och även vilka svårigheter och problem som kan uppstå om arbetet inte utförs på rätt sätt.

En nyhet är att ICHB kompletterar guiden med målgruppsanpassade reportage och artiklar för fastighetsägare till ett mindre bestånd, brf-styrelser, brf-boende och småhusägare för att ta till vara just deras specifika intressen.

Beprövade metoder
Bland annat innehåller guiden erfarenheterna av en kombinerad fasadrenovering- och energieffektivisering av ett smalhus i Östersund, liksom i ett skivhus i Akalla.

Guide Tilläggsisolering ger dig gedigen, samlad kunskap från trovärdiga källor och beprövade metoder presenterad på ett pedagogiskt vis med avstamp i förberedelsestadiet och ända till genomförd åtgärd.

Källa: ICHB

Här kan du läsa Guide Tilläggsisolering

Kort om ICHB
Informationscentrum för hållbart byggande är ett digitalt kunskapsnav. Här hittar du forskning, resultat och erfarenheter som du kan använda för att själv fatta hållbara beslut. Informationscentret skall främja en ökad energieffektivisering vid renovering och energieffektivt byggande med användning av hållbara material och låg klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv. Informationen är kostnadsfri, målgruppsanpassad och kvalitetssäkrad.

Läs mer på ichb.se

 

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega