Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Framtidenkoncernen erbjuder fler sommarjobb

Framtidenkoncernen kraftsamlar i år för att kunna erbjuda 750 ungdomar chansen att bidra till bättre boendemiljöer och samtidigt prova på fastighetsbranschen.

De allmännyttiga bostadsbolagen i Göteborg – Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder och Poseidon – har en lång tradition av att erbjuda sommarjobb till unga.

I år, då möjligheten till sommarjobb försvunnit inom många branscher, är varje jobbtillfälle extra viktigt. Därför har antalet platser utökats med cirka 170 fler än tidigare år.

Närvaro och trygghet
– Vi är stolta över att kunna erbjuda den här möjligheten i en tid när många göteborgare kommer att vara hemma i våra bostadsområden och det finns behov av fler jobb. Våra sommarjobbande ungdomar kommer förstås att hjälpa oss att hålla rent och snyggt, men även bidra till mer närvaro och trygghet, säger Linda Björk, HR-chef på Förvaltnings AB Framtiden.

De flesta sommarjobben sker i utemiljön och det kan handla om att rensa ogräs eller städa och hålla extra snyggt i våra hus och utemiljöer. Det kommer även finnas möjlighet att bidra i konstprojekt eller sprida information om covid-19.

I Bergsjön, Hjällbo, Hammarkullen och Norra Biskopsgården anlitas sommarjobbare för att ordna aktiviteter för de yngre barnen. Cirka 500 av sommarjobben ingår i de platser som lottas ut till ungdomar som sökt jobb inom Göteborgs Stad.

Framtida kollegor
Fastighetsskötsel och utemiljö är två branscher där det spås kompetensbrist i framtiden.

– Förutom att vi får god hjälp i vår förvaltning ger sommarjobben ännu fler unga en möjlighet att testa på fastighetsbranschen, vilket vi är glada för. Vi är många kollegor som i år gjort vårt yttersta för att kunna bjuda in fler till vår gemenskap och kanske blir några av dem våra framtida kollegor, säger Linda Björk.

Källa: Framtiden

Bli den första att kommentera "Framtidenkoncernen erbjuder fler sommarjobb"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega