MKB satsar på cykling

lådcykelLådcykelpool, cykelkök, cykelskola, cykeltävlingar och cykelteater. Allmännyttan i Malmö trampar igång en kampanj för hälsan och miljön.

Att cykla går snabbt, det är billigt och miljövänligt, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Här kan du läsa mer om MKB:s många cykelaktiviteter i sommar.

Fixa cykeln i cykelköket
MKB samarbetar med Cykelköket för att fler ska ha välfungerande cyklar i sommar. Köket turnerar runt i fem av MKB:s områden och stannar en vecka i taget. Mekanikerna hjälper till att fixa, meka och göra alla cyklar lättrullade.

Cykelkul för barn
MKB och Cykelfrämjandet sätter ihop en klurig cykelbana för barn i Nydalaparken. Barnen kan även tävla om en fin cykel, cykla lastcykel och ha kul med hela familjen och Cykelfrämjandets ledare.

Rita drömcykeln
MKB och Cykelfrämjandet är med på Malmös stads sommarfestivaler Big Five. Här arrangeras en cykelteknikbana och en tävling där barn från 6 år får rita sin drömcykel och tävla om en ny, fin cykel. Här finns också en cykel för funktionshindrade barn.

Cykelskola för vuxna
Cykelskolan för vuxna fortsätter i sommar, tillsammans med Cykelfrämjandet. Kurserna hålls i Nydalaparken och är öppna för alla, oavsett var man bor.

Pappa är ute och cyklar
En barnteaterpjäs med detta namn och cykeltema framförs av Teater 23 i Gullviksbborg den 30 juli och i Nydalaparken den 1 augusti.

Lådcykelpool
För att de som bor hos MKB ska ha lättare att storhandla, åka till stranden eller flytta erbjuder bolaget lådcyklar till låg kostnad från lådcykelpooler i sju bostadsområden i Malmö.

Källa: MKB