Partnertext från Familjebostäder

”Uppskattar att det satsas på kompetensutveckling”

Inlyssnande, rak, tydlig, ödmjuk och målinriktad. Det är viktiga egenskaper som Fredrik Larsson säger sig ha stor nytta av i sin nya yrkesroll. Han är tacksam för att han redan som 27-åring fått det ansvarsfulla jobbet som förvaltare.

Vanligtvis krävs dokumenterad erfarenhet som ledare för att axla rollen som förvaltare. Men Familjebostäder såg Fredrik Larssons potential under de två år som han arbetade som lokalförvaltare och valde att satsa på honom.

Vilken är den största utmaningen?
– Personalansvaret. Det är både det mest utmanande och det roligaste med min nya roll. De flesta som jag är chef över är äldre än jag och har lång erfarenhet av branschen. Därför är det viktigt att jag lyssnar in och är ödmjuk. Samtidigt som det också måste vara tydligt att det är jag som bestämmer utifrån de mål och riktlinjer som företaget har satt upp.

Har du erfarenhet av att vara ledare i andra sammanhang än i yrkeslivet?
– Ja. Jag har ägnat mig mycket åt både fotboll och ishockey. Inom fotbollen var jag lagkapten. I lagidrott handlar det om att få ihop ett fungerande team, se allas personliga styrkor och bidra med sina egna förmågor. Så jag tycker att jag har nytta av mina erfarenheter från idrotten nu.

Vilka erfarenheter från din tidigare roll i företaget har du med dig?
– Jag känner organisationen väl och många i personalen efter mina två år som lokalförvaltare. Jag har också med mig insikten om vad intäkterna från lokalsidan betyder för helheten och hur viktigt det är att alla delar i företaget samverkar för att det ska bli ett så bra resultat som möjligt.

Du har helhetsansvar för teknisk och ekonomisk drift. Vad innebär det?
– Kortfattat att det är jag som håller i pengapåsen när det gäller 2 020 lägenheter i Bandhagen, Stureby och Svedmyra. Jag ser till att rätt saker görs i rätt tid. Det handlar om budgetering, planering och uppföljning av löpande drift samt underhåll av fastigheterna. Jag samarbetar med vår driftenhet som har stor kompetens. Men det är jag som har beställaransvaret och är spindeln i nätet.

Vad har du för utbildning?
– Jag har gått den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen till fastighetsförvaltare hos utbildningsföretaget Newton. Och just nu går alla chefer inom Familjebostäder en ledarskapsutbildning. Det är en annan sak jag uppskattar med företaget, att det satsas på kompetensutveckling.

Text: Ulf Storm

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega