Ombyggda förråd kan bli Årets bygge

Rikshem har skapat 60 nya lägenheter av 350 förråd i Märsta. Projektet har nu nominerats till Årets Bygge 2018.

Rikshem har sedan tidigare hyresrätter i området Norrbacka i Märsta, men då främst större lägenheter. Behovet av mindre lägenheter var stort och därför byggdes de gamla förråden om till ettor på 24–35 kvadratmeter medan förråden har fått flytta ut till mindre gårdshus.

Fastighetsbolaget gick från idé till byggstart på mindre än ett år.

Bra för framtida projekt
– Vi vill hitta hållbara och innovativa lösningar för att skapa fler bostäder. Processerna för att bygga nytt är ofta långa, samtidigt som behovet av nyproducerade små lägenheter är stort. I Norrbacka har vi, genom att omdisponera yta, snabbt lyckats utöka antalet attraktiva och effektiva ettor. Det är erfarenheter som vi tar med oss till framtida projekt, säger Fredrik Edlund, Regionchef Mälardalen på Rikshem.

Årets bygge
Projektet är nu nominerat till priset Årets Bygge som delas ut av tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. Priset belönar projekt inom samhällsbyggnadssektorn för kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form.

Årets Bygge omfattar alla typer av projekt i Sverige, stora som små och såväl husbyggnads- som anläggningsprojekt, samt såväl nybyggnad som ombyggnad. Vinnaren koras på Årets Bygge-galan den 19 mars 2018.

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega