Malmös största solcellstak

Atrium Ljungberg har installerat solceller på taket på köpcentrumet Mobilia. Med 2 500 kvadratmeter är anläggningen den största av sitt slag i Malmö.

– Det här är ett viktigt steg i Atrium Ljungbergs hållbarhetsarbete, som vi tror kommer uppskattas av såväl närboende som Mobilias besökare, säger Anders Murmark, fastighetschef på Atrium Ljungberg i Malmö.

Med sina 2 500 kvadratmeter är solcellsanläggningen i Mobilia den största av sitt slag i Malmö och en av de största i Sverige.

Under ett år kommer anläggningen att kunna producera drygt 450 000 kilowattimmar el, vilket motsvarar den mängd som skulle krävas för att driva en elbil 250 000 mil.

Skapa hållbar stad
Med satsningen på solceller i Malmö vill Atrium Ljungberg bidra ytterligare till att skapa en hållbar stad, där människor kan mötas på ett klimatvänligt sätt. Bolaget har sedan tidigare investerat i stora solcellsanläggningar på fler fastigheter i Sickla, Stockholm.

Investeringen i solceller är ett led i Atrium Ljungbergs hållbarhetsarbete. Bolaget har satt upp flera hållbarhetsmål där det viktigaste är att minska energianvändningen.

Atrium Ljungberg prioriterar också grön finansiering genom gröna obligationer och gröna banklån med koppling till våra hållbarhetsprojekt.

Källa: Atrium Ljungberg

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega