Vinnaren av Stora Inneklimatpriset

Lindab tilldelas Stora Inneklimatpriset 2016 för utvecklingen av luftflödes- och temperaturmätaren UltraLink.

Lindab får priset med motiveringen:

”UltraLink är en produkt som använder ultraljud för att mäta luftflöde och temperatur i ventilationskanaler. Produkten medger kontinuerlig och noggrann mätning inom ett stort mätområde, från låga till höga lufthastigheter. Eftersom det inte finns några instickande delar i luftströmmen skapar utrustningen inget onödigt flödesmotstånd, och det finns heller inga delar som blir smutsiga och igensatta – vilket bidrar till att korrekt funktion bibehålls under lång tid. UltraLink ger nya innovativa möjligheter att energieffektivt styra luftmängder och underlätta injustering och drift. Att luftflödena är de avsedda är nödvändigt, både för att säkerställa att inomhusluftens kvalitet blir bra, och för att uppnå hög grad av energieffektivitet.”

Innovativ produkt
Stora Inneklimatpriset instiftades 2001 av Slussen Building Services, Svensk Ventilation, Energi- och miljötekniska föreningen och Svenska Kyltekniska Föreningen.

Priset tilldelas företag eller organisation inom inneklimat, energi och vvs, som utvecklat en betydelsefull produkt, tjänst eller metodik med goda möjligheter att komma till praktisk nytta.

Produkten/tjänsten/metodiken skall vara innovativ, bidra till bra inomhusklimat och långsiktigt begränsad resursanvändning.

Övriga nominerade
Stora Inneklimatpriset syftar till att öka intresset för inneklimatteknik, stärka dess ställning och uppmärksamma teknik som främjar ett sunt inomhusklimat i energieffektiva byggnader.

I Stora Inneklimatprisets jury ingår representanter för de tre branschorganisationerna samt ordföranden Lars Ekberg, docent i installationsteknik vid Chalmers samt ansvarig för affärsområde Fastighetsföretag och industri vid CIT Energy Management AB.

Övriga nominerade, bland 41 inkomna förslag, var Swegon AB, HSB Riksförbund och Installatörernas Utbildningscentrum.

 

 

 

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega