Därför vill Bostadsbolaget att Förvaltarforum satsar på Göteborg!

Pontus Werlinder, Bostadsbolagets VD, hälsar välkommen till Clarion Hotel Post.

Den 11 september arrangerar vi FRAMTIDENS tekniska FÖRVALTNING i Göteborg. Det känns helt naturligt eftersom staden har många stora och starka fastighetsbolag som Wallenstam, Castellum, Balder och Stena Fastigheter. Dessutom finns stora allmännyttiga bolag som Bostadsbolaget och Familjebostäder här.

En som har varit tydlig med att han vill se ett seminarium om tekniska frågor är Bostadsbolagets nya VD, Pontus Werlinder. I ett kort samtal förklarade han varför han anser det viktigt. Pontus menar att i ekonomiskt tuffare tider är det en bra möjlighet att fokusera på det eftersatta underhållet i många fastigheter. I stället för att genomföra stora projekt i hela områden bör man lägga mer energi på de små men viktiga tekniska detaljerna. Detta har dock gjort att man inte riktigt satsat på att höja kompetensen inom teknisk drift tillräckligt mycket.

Just därför är det viktigt att förvaltarrollen lyfts och att vi möts. En aktiv förvaltning är grunden för byggnaders livslängd kommenterar Pontus.

Viktigt med mötesplats
Det här gäller inte bara Göteborg, betonar Pontus, utan hela landet och alla fastighetsbolag. Men som VD för Bostadsbolaget i Göteborg vill han naturligtvis se ett seminarium fokuserat på drift och teknik i hemstaden. Han berättar också med ett skratt att hans företrädare, Kicki Björklund, påpekade att Förvaltarforum nu måste arrangera sitt populära seminarium även i Göteborg.

Pontus understryker också vikten av att skapa en mötesplats där alla typer av fastighetsbolag och entreprenörer kan träffas utanför LOU-upphandlingar. Det ger även mindre lokala entreprenörer möjlighet att synas och träffa förvaltare och tekniker från fastighetsbolagen.

Vi tackar Pontus för draghjälpen och det trevliga samtalet, och ser fram emot att träffa honom och många andra den 11 september på Clarion Hotel Post.

Vårt seminarium, FRAMTIDENS tekniska FÖRVALTNING, kommer att ha ett tydligt fokus på teknik och förvaltning. Alla talare kommer från de stora bolagen i Göteborg och delar med sig av sina erfarenheter och kunskap.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega