Vasakronan hyr ut 3 500 kvm i Kista till mat- och konferensföretag

Vasakronan har tecknat avtal med restauranggruppen K-märkt i fastigheten Kista Science Tower i Kista, Stockholm. Uthyrningen omfattar totalt 3 500 kvadratmeter varav 2 100 kvadratmeter utgörs av restaurang och matcafé samt 1 400 kvadratmeter konferens.

K-märkts restaurang och konferens beräknas öppna i maj 2025, och matcaféet i augusti 2025. Etableringen blir restauranggruppens största hittills och samtidigt den första där de också kommer att driva konferensanläggningen och receptionen.

– Det pågår just nu en rad olika aktiviteter i Kista som alla syftar till att vitalisera stadsdelen och bygga vidare på Kistas många styrkor. Med K-märkt får området en ny spännande aktör som kompletterar och förstärker det befintliga restaurang- och serviceutbudet i Kista. Det är en viktig pusselbit i utvecklingen av området, säger Anna Nordin, chef Stockholm.

K-märkt drivs av tre namnkunniga personer inom svensk gastronomi; Kocken Hanna Normark, Konditorn Daniel Roos och Kyparen Jens Dolk.

Namnet K-märkt kommer sig av att man i augusti 2014 slog upp dörrarna till sin första restaurang hos Vasakronan i Garnisonen, norra Europas största kontorskvarter. En fastighet som är just, K-märkt. Visionen var att förena volym med kvalitet och att göra ”Sveriges bästa bricklunch. Utan bricka.”

I K-märkts mission ingår att sprida kunskap om matsvinn och hållbar restaurangdrift. Sedan starten 2014 har företaget vuxit till att idag omfatta sex restauranger och matcaféer i Stockholmsområdet samt catering och eventverksamhet.

Källa: Vasakronan

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega