Castellum tecknar nya hyresavtal om 10 000 kvm i Brunna

Castellum har tecknat två nya hyresavtal i Brunna på totalt 10 059 kvm, varav 6 610 kvm är en tidigare vakant lokal. I och med avtalen är Castellums fastigheter i området uthyrda till 96 procent.

Det ena hyresavtalet omfattar 6 610 kvm och är tecknat med Vinden Operations AB som är verksamma inom självförvaring och lagerhållning. Avtalet är skrivet på sex år. Castellum har även tecknat ett tioårigt avtal med livsmedelsleverantören Tolga Food AB om 3 448 kvm. Det totala hyresvärdet för de båda avtalen är cirka 11,1 mkr per år.

– Vi välkomnar både Vinden och Tolga Foods till våra moderna logistikfastigheter, och är glada över att det finns ett stort intresse från företag att etablera sig här. Brunna är ett av Stockholms bästa logistikområden och vi har stora möjligheter att utveckla vår fastighetsportfölj då vi äger mer byggbar mark i området, säger Sven Stork, region-vd på Castellum i Stockholm.

Hyresgästerna flyttar in i den nybyggda och toppmoderna fastigheten Upplands-Bro Örnäs 1:17 som är anpassad efter lager och lätt industri. Fastigheten är certifierad med Miljöbyggnad Silver och på taket finns en solcellsanläggning som genererar drygt 1 GWh per år.

Brunna ligger i Upplands-Bro kommun och är ett snabbt växande företagsområde. Läget är anslutet till E18 och E4 vilket ger snabba distributionsvägar till Stockholm och övriga Mälardalen. Stora välrenommerade bolag såsom Altia Sweden, Swedish Match, Ramirent, Bilia och ICA är etablerade i området.

Källa: Castellum

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega