Newsec hjälper Alecta att etablera möbelvaruhus i Jönköping

Newsec, som på uppdrag av Alecta Fastigheter, sköter drift och förvaltning av handelsplatsen har varit en viktig part i dialog och avtalsskrivande när det danska möbelvaruhuset ILVA nu expanderar i Sverige och för den femte etableringen har valt Asecs i Jönköping.

Avtalet som tecknats avser 1686 kvadratmeter och inflyttning är planerad till oktober 2024. Fastighetsägare är Alecta Fastigheter.

– De handelsområden som vi är med och äger ska fyllas med aktörer som bidrar till ett så brett och trevligt utbud som möjligt. Det är fantastiskt att ILVA valt att etablera sig på Asecs, det kommer bidra till vår målsättning att skapa en destination för såväl Jönköpingsbor som boende i kranskommuner och förbiresande, säger Chris Helin Chef fastighetsutveckling och kundrelationer på Alecta Fastigheter.

1961 öppnade ILVA dörrarna till sin första butik i Danmark och gjorde sin första etablering i Sverige 2005. Idag har ILVA butiker i Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Halmstad. Den femte butiken blir således även den första lite mer norrut i Sverige.

– Jag är både stolt och hedrad över att ILVA i oktober öppnar sin femte butik i Sverige, den här gången i Jönköping, som har ett stort och intressant upptagningsområde. Vi ser fram emot att välkomna ännu fler svenskar till ILVA och inspirera dem med design av hög kvalitet och ett stort urval av heminredning, säger Ulrik Greve Jakobsen, Retail Director hos ILVA.

Källa: Alecta Fastigheter AB

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega