Akademiska Hus internrekryterar Josefin Helgeson som ny HR-direktör

Josefin Helgeson har rekryterats som ny HR-direktör på Akademiska Hus. Hon har lång erfarenhet inom HR-området och har sedan sju år haft tjänsten som HR-partner på Akademiska Hus.

Josefin Helgeson tillträder den 1 augusti och kommer även att ingå i Akademiska Hus företagsledning. Hon är utbildad personalvetare och har tidigare arbetat inom HR på PwC och dessförinnan inom rekrytering och bemanning.

– Jag är glad att välkomna Josefin Helgeson som vår nya HR-direktör. Med sin gedigna HR-bakgrund och stora engagemang är Josefin rätt person att fortsätta leda arbetet med att bygga en inkluderande och dynamisk arbetsplats. Att vi kan göra en intern rekrytering för denna centrala roll visar på vår förmåga att uppmuntra och utveckla våra medarbetares kompetenser, säger Caroline Arehult, vd på Akademiska Hus.

Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag, som tillsammans med universitet och högskolor arbetar för att stärka Sverige som kunskapsnation genom att bygga, utveckla och förvalta hållbara miljöer för utbildning, forskning och innovation. Bolaget ägs av staten och har cirka 590 medarbetare, vilka arbetar som exempelvis förvaltare, ingenjörer, fastighetsutvecklare, fastighetschefer, drifttekniker, ekonomer, projektledare och administratörer.

– Att få möjligheten att arbeta som HR-direktör för Akademiska Hus är en stor ära. Lärande och hållbarhet är viktiga frågor för mig och jag ser fram emot att, tillsammans med kompetenta kollegor och HR-gänget, bygga vidare på vår verksamhets starka engagemang för att förverkliga vårt uppdrag, säger Josefin Helgeson.

Josefin Helgeson efterträder Marie Hallander Larsson, som går i pension.

Källa: Akademiska Hus

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega