JobbMatch en helt unik tjänst – sök jobb anonymt

Sök jobb utan att avslöja vem du är. Det är först i slutsteget som företag får se hela din profil. Förvaltarforum har tagit fram en jobb-sökar-tjänst där du styr hela processen.
Den är helt unik i rekryteringsvärlden.

Förvaltarforum erbjuder nu en tjänst som är helt unik. JobbMatch ger dig som kandidat möjlighet att söka jobb och ställa dig till förfogande på marknaden – utan att lämna ut några personliga uppgifter, långt in i processen. Det är du som har kontroll över vad företag som söker nya medarbetare får veta.

Vi frågar Ove Nordqvist, Förvaltarforums grundare och den som kom på idén med JobbMatch, om hur det går till.

Varför skapades JobbMatch?
– Allt Förvaltarforum gör handlar om kunskap och erfarenheter. Jag ville hitta ett enkelt sätt för alla företag att hitta rätt kompetens och för kandidaten ett sätt att söka jobb som de kanske annars inte hade sökt. Jag ville också att företaget och interimskonsulten kan hitta varandra utan dyra mellanhänder.

Hur fungerar det?
– Som kandidat till en anställning eller en interimskonsult-tjänst lägger du upp din profil med personuppgifter och klickar i ett urval av cirka 200 områden på fastighetssidan som du sedan graderar utifrån din erfarenhet och kompetensnivå. Det kan vara uthyrning, upphandling, kundvård, teknik etcetera. Allt är anonymt och du får ett alias.

– Företaget, som har en tjänst, gör samma sak med sina kompetenskrav för jobbet. Då sker en matchning och företaget ser ett antal kandidater som matchar i varierad grad. De väljer ut max tio som de tycker har bra matchning och skickar en avisering till dem. Kandidaten får en ”pling” och vet då att den är en av tio. Men företaget vet ännu inte vem du är – bara din kompetens. 

– Du väljer om du vill gå vidare och klickar dig till steg 2. Här visar du upp dina fem senaste yrken och roller, men inga företagsman – fortfarande anonymt. När företaget får se detta är det deras tur att välja ut endast fem kandidater att få fortsatt matchning mot. När du som kandidat får nästa notis vet du att det bara är fem kvar och kan välja om du vill ta steget och visa upp hela din profil med personuppgifter, video, personligt brev, Linkedin-profil med mera. Det är du som styr hela processen!

– Om företaget vill söka en interimskonsult så sker det också en matchning men konsulten har ingen anonym information utan här står referenser och all information direkt.

Vilka är fördelarna med JobbMatch?

  • Det är gratis för dig som kandidat och bara 9 900 kr för företaget som söker.
  • Det är ett helt unikt sätt att hitta jobb och söka kandidater.
  • Du gör dig själv tillgänglig.
  • Det är anonymt i två steg.
  • Du vet att du är en av få, väl matchade kandidater, i slutet.

– Det är ett integritetsskyddat sätt att lyfta fram folks kompetenser. Jag hoppas också att man ska lockas att söka jobb, som man annars inte skulle ha gjort.

Varför ska man lägga upp sin profil?
– Kanske är du trött på att bli uppringd av headhunters och är osäker på hur anonymt det verkligen är om du visar intresse? Det här är ett mer säkert sätt att visa att man är intresserad av att byta jobb, det är först i sista ledet man visar upp vem man är. Processen skyddar identiteten. Det är helt unikt i rekryteringsvärlden!

Vad har du för uppmaning till folk i branschen?
– Använd sommaren till att vila och lägga upp din profil, gå igenom dina kompetenser och välj rätt nivå på erfarenheter. Vi har redan ett antal annonser för olika tjänster inlagda och till hösten kommer det att bli ännu fler – redo för matchning.

Text: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

 

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega