Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Jennifer på Familjebostäder vågade satsa stort


Jennifer Ehlin ska snart axla manteln som förvaltare på Familjebostäder. Hon har gjort karriär inom bolaget och vet varför hon har kommit så här långt. Ett tydligt satt mål och öppenhet kring det har lett henne dit hon är idag.

– Jag var tidigt intresserad av fastigheter, särskilt husritningar. När andra läste Kamratposten bläddrade jag i Myresjöhus-kataloger och drömde mig in i hemmen. På gymnasiet var den stora drömmen att bli fastighetsmäklare som jag siktade mot och faktiskt också blev, berättar Jennifer Ehlin som numera lämnat mäkleriet för en helt ny inriktning på Familjebostäder.

Idag är titeln biträdande förvaltare men inom kort axlar hon manteln som fastighetsförvaltare och med det kommer ansvaret för ett team med 11 husvärdar, 1 biträdande förvaltare och drygt 2 500 lägenheter i Farsta Centrum.

Hur har din karriär på Familjebostäder sett ut?
– Jag blev anställd hösten 2020. Då i rollen som projektsamordnare på förvaltningsenheten med fokus på ombyggnads- och nyproduktionsprojekt. Något år innan hade jag börjat en distansutbildning till fastighetsförvaltare på TUC i Linköping. Efter den tredje och sista praktikperioden blev jag erbjuden en tillfällig tjänst som biträdande förvaltare – som jag självklart tackade ja till. Så småningom öppnade sig en ny möjlighet när en av våra förvaltare meddelade att han skulle gå i pension. När tjänsten blev utlyst sökte jag, fick rollen och den 2 maj tillträder jag som förvaltare i området Farsta Centrum.

Är det lätt att göra karriär inom bolaget?
– Familjebostäder har verkligen satsat på mig. Jag har fått jättebra stöd från både kollegor och chefer. Jag tror att jag har tjänat på att vara tydlig från början med mina mål och vart jag vill. Det har gjort det lättare för människor runt mig att ge stöd och råd i min karriär.

Vad är skillnaden mellan nuvarande respektive nya rollen?
– Som biträdande förvaltare tar jag hand om skadebesiktningar, avflyttningsbesiktningar och hyresgästärenden. Dessutom avlastar jag förvaltaren i olika projekt. Men den stora skillnaden i rollen som fastighetsförvaltare är personalansvaret för ett team med 12 medarbetare.

Vad ser du fram emot?
– Det ska bli jättespännande med en ny roll. Jag ser det som både utmanande och utvecklande med ökat ansvar – för medarbetare, men också ekonomiskt och strategiskt. Även om jag inte haft personalansvar tidigare har jag en trygg bas från min breda bakgrund och är van att samarbeta med olika yrkesgrupper, både internt och externt.

Hur vill du vara som arbetsledare/chef?
– För mig är kommunikation och dialog viktigt, att vara tydlig, rak och lyhörd tror jag är framgångsfaktorer. Det är grundstenarna för mig. Jag vill ge andra förutsättningar att göra ett bra jobb genom att lyssna, förstå och lösa knutar som skaver. Sedan hoppas jag kunna bidra till att det finns en glädje i arbetet. Jag sätter trivsel högt.

Vilka kommer att vara de viktigaste frågorna för dig som förvaltare?
– Jag behöver först och främst se hur mitt fastighetsbestånd ser ut och lokalisera var vi har störst behov av underhåll nu och framåt. Sedan vill jag motivera och utveckla mina medarbetare, ge dem utrymme att växa genom mer ansvar och möjlighet att använda sin kunskap. Det är viktigt att hjälpa var och en att hitta sin unika drivkraft. Det som ger energi till att göra ett ännu bättre jobb.

Vad skiljer Familjebostäder från dina andra arbetsplatser?
– Det är en väldigt vänlig arbetsplats där man vill varandra väl och hjälps åt. Vi är ett lag som samarbetar. Den grundkänslan fick jag redan från första dagen. Här värnar man också om balansen mellan jobb och fritid.

Jennifers 3 bästa tips till andra fastighetsförvaltare:

  • Var genuint nyfiken på människor och nätverka inom organisationen.
  • Var lyhörd och lyssna in. Det skapar utveckling och gör att man kommer framåt.
  • Våga ha tydligt uppsatta mål. Jag studerade vid sidan av jobb i 2,5 år, hade ett tydligt mål och var öppen mot min närmsta chef om mina ambitioner. Det har hjälpt mig på vägen.

Om Jennifer

Aktuellt: Tillträder som förvaltare för Farsta Centrum den 2 maj
Bakgrund: Fastighetsmäklare, projektledare för nyproduktion och kundförvaltare på ett bostadsutvecklingsbolag. Anställd på Familjebostäder sedan 2020.
Utbildning: Ekonomi- och fastighetsteknikprogrammet på Högskolan i Gävle, 120 p, Fastighetsförvaltarprogrammet TUC Yrkeshögskola, 500 YH-poäng.
Ålder: 41 år
Bor: I en villa med familjen i Tyresö
Gör helst på fritiden: Älskar att kallbada, vara i skogen, laga mat över öppen eld och att springa. Jag är en riktig utomhusmänniska.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega