Bransch / Nytt från våra branschpartners

Familjebostäder minskar energin med 10% genom ”noggrann drift”

Familjebostäder har pressat energiförbrukningen med 10 procent på tre år. Bakom framgången ligger ett systematiskt arbete med att optimera driften i sina fastigheter. Resultatet är minskad klimatpåverkan, bättre inomhusklimat och färre felanmälningar.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Nytänkande och mod krävs för att halvera utsläppen

Byggbranschen måste ställa om för att radikalt minska sin klimatpåverkan. Emma Evers Holm leder ett utvecklingsprojekt på Familjebostäder för att halvera utsläppen i nyproduktionen till 2030. –Vi måste börja, vi måste våga och det måste ske snabbt.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

På jakt efter fuskare – hittills i år har de hittat 89

Familjebostäder har genom digert detektivarbete utrett oriktiga hyresförhållanden och hittills i år friställt 89 lägenheter. – En rättvis förmedling av våra hyresrätter är A och O för oss, säger Carl-Henrik Nordström, chef för det bosociala arbetet.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Familjebostäders Golan Kaki ser möjligheter i utmaningarna

Golan Kaki arbetar som förvaltare på Familjebostäder och ansvarar för fastigheter i Rågsved och Högdalen. Utmaningar som jobbet ibland innebär hanterar Golan som möjligheter för att skapa bra områden och hög kundnöjdhet, tillsammans med sitt team.


Jobbspår ger kvinnor fastighetsutbildning och möter branschens behov

Familjebostäder, Sollentunahem och Stena Fastigheter är med i programmet ”Jobbspår för kvinnor, mot fastighetsvärd” där kvinnor får yrkesutbildning och praktik. Programmet ska leda till bättre könsfördelning och stävja kompetensbristen i branschen.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

”Man blir aldrig fullärd i den här branschen”

Martin Sundqvist kom med udda erfarenheter till Familjebostäder. Den före detta bartendern och egenföretagaren inom handel och logistik utmanas nu av komplexa fastighetssystem. Men med järnvilja och personalomsorg är han på god väg att lyckas som förvaltare.


Familjebostäder minskar eleffekttoppar med ändrade tvättider

Elanvändningen ökar i Stockholm och elnätet är hårt belastat under vissa tider. Familjebostäder testar att minska effekttopparna i sina fastigheter genom att fördela elanvändningen jämnare. I tvättstugan förskjuter man till exempel tvättiderna.


Hyrorna för Stockholms allmännytta är klara

Hyrorna för de kommunägda bostadsbolagen Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder i Stockholm är nu klara. Hyresmarknadskommittén fick ta beslutet och höjningen blir i genomsnitt 4,45 procent och gäller från den 1 januari 2023.


”Positiv stämning och känsla i rummet!”

FRAMTIDENS FÖRVALTNING

Årets seminarium Framtidens Förvaltare blev succé! Besökarna fick mängder av inspiration och insikter och Årets Förvaltare utsågs. Det var hög stämning i lokalen och de som var på plats gav evenemanget höga betyg. Läs mer om vad några av besökarna tyckte här.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

”Frågan om trygghet är central för oss”

Det har hunnit gå tre år sedan Per Tegel tillträdde som säkerhetschef hos Familjebostäder. Idag har han en tydligare bild av fastighetsägarens viktiga roll i skapandet av trygga boendemiljöer.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Möt Familjebostäders energispecialist – Jennifer Quach

Hållbarhet och energibesparingar är högst aktuella ämnen. Jennifer Quach arbetar som energispecialist hos Familjebostäder och hennes uppdrag är att titta på hur bolaget kan optimera energianvändningen i sina fastigheter – vilket gett goda resultat.


Ny mötesplats för ökad trygghet i Rinkeby

Familjebostäder bjuder in till hemmafest med prova-på-aktiviteter på Hemmaplanen på Rinkebystråket. Det är en ny mötesplats mitt i Rinkeby för gemenskap och lek som kostnadsfritt välkomnar alla familjer, barn och unga i området.


Familjebostäder miljardrustar – skolboksexempel i boendedialog

En upprustning i miljardklassen som kommer pågå i decennier. Familjebostäders satsning i miljonprogramsområdet Gärdsås i Göteborg har ökat tryggheten och trivseln, och sker i tät dialog med hyresgästerna. Nu kan fastighetsbolaget få pris för ”Årets bästa renovering”. 


Partnertext från Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd

Yasin, vad gör en fastighetsingenjör egentligen?

Här följer vi med Yasin under en arbetsdag för att få bättre insyn i hans vardag som driftingenjör på Familjebostäder AB.


Vi är på rätt spår och jag vill verkligen vara med i det här laget!

PORTRÄTTET

Sedan Jonas Schneider kom som vd till Familjebostäder har bolaget genomgått en omdaning. Från stuprörstänk till eget och gemensamt ansvar hos alla medarbetare. Möt vd:n som haft insikt och intresse för kollegor och ledarskap sedan tonåren.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Jennifer på Familjebostäder vågade satsa stort

Jennifer Ehlin ska snart axla manteln som förvaltare på Familjebostäder. Hon har gjort karriär inom bolaget och vet varför hon har kommit så här långt. Ett tydligt satt mål och öppenhet kring det har lett henne dit hon är idag.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Arbete i team stärker förvaltarrollen på Familjebostäder

I stället för att varje förvaltare ska sitta som en egen satellit har Familjebostäder valt att sammanföra team som gemensamt arbetar för kompetenshöjning och stöttning. Målet var att få bort stuprörstänk vilket lett till minskad sårbarhet i organisationen och en starkare kultur.


Så kan du fixa laddplatser till dina hyresgäster

Intresset för att köra laddbar bil ökar i Sverige. Hur ska du som fastighetsägare med hyresgäster kunna möta efterfrågan? Vi fångar upp några förvaltare som berättar om hur långt de har kommit och de ger även tänkvärda råd till andra.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

”Medarbetarna är vår främsta styrka”

Häng med när Familjebostäders förvaltningschef Joakim Lundberg berättar om sin syn på ledarskap och varför det är så viktigt med ett starkt medarbetarskap. 


Familjebostäder delar ut pris i Rinkeby

Med anledning av Rinkebys 50-årsfirande vill Familjebostäder som största fastighetsägare i området uppmärksamma de personer som under året har bidragit till en positiv utveckling för…


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

 ”Vi har ögonen på oss, allt syns”

Rollen som förvaltare på Familjebostäder innebär även medarbetaransvar. Här berättar Tobias Alenius, som har hand om beståndet för Norra innerstaden, om hur han ser på ledarskap och chefskap i sin arbetsvardag.


Missa inte mest matnyttiga förvaltnings-webbinariet

Den 20 april anordnar Förvaltarforum ett frukost-webbinarium som belyser utvecklingen inom fastighetsförvaltning.


Familjebostäder växlar upp med förnybar energi

Familjebostäder har halverat sitt klimatavtryck de senaste åren. Bolaget växlar nu upp satsningen på förnybar energi och effektiv energianvändning för att bidra till ett klimatneutralt…


Dags för Framtidens Förvaltare på webben

Den 20 april är det dags för Förvaltarforums webbinarium Framtidens Förvaltare. Lika konkret och värdefullt som stora seminariet men med ännu högre tempo.


”Jobbar med superhjältar”

PROFILEN

HSB, Einar Mattsson och nu Familjebostäder. Ilnaz Nashri Carlsson firar tio år som fastighetsförvaltare och ångrar inte för en sekund sitt yrkesval.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

”Om någon i framtiden undrar vad vi gjorde ska vi kunna svara”

Rollen som underhållsstrateg är förhållandevis ny hos Familjebostäder. Dennis Bremberg tillträdde 2019 tjänsten som innebär en utmaning som heter duga.


Vd för Higab

Styrelsen för Higab har beslutat anställa Per-Henrik Hartmann som vd. Han jobbar idag som vd på Familjebostäder i Göteborg.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Familjebostäder inför ny viktig roll i förvaltningen

Rollen som biträdande förvaltare är förhållandevis ny på Familjebostäder. Sedan slutet av 2019 har tidigare skadeingenjörer, besiktningsvärdar och en handledare gått in i sina nya roller som biträdande förvaltare.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

”Det är människor som är nyckeln till framgång”

Han är juristen som hittade till fastighetsbranschen mest av en slump. Idag är han framgångsrik förvaltare hos Familjebostäder i Högdalen Rågsved.


Vilka problem har batterilagring?

Tekniken är omogen och behöver kvalitetssäkras för att användas i stor omfattning. Det är slutsatsen i en studie om batterilagring av solel i byggnader.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Vi är med och skapar framtidens fastighetsbransch

Efter förra årets framgångsrika pilotprojekt fortsätter Familjebostäder med sin ettåriga fastighetsutbildning, en satsning som ger arbetslösa rätt verktyg för att lyckas i rollen som husvärd.


Familjebostäder siktar på nyckelfritt till 2025

Familjebostäder inleder nu arbetet med att bli nyckelfria. Det första steget är att bjuda in marknaden till en dialog, därefter sker upphandling av smarta lås…


Nya hyror för Allmännyttan i Stockholm

Hyrorna för Stockholms stads tre kommunägda bolag Stockholmshem, Svenska Bostäder och Familjebostäder är nu klara.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Gemensamma krafter ger styrka till Farstalyftet

I bagaget finns goda erfarenheter från Skarpnäckslyftet. Nu har modellen även fått flytta till Farsta. Genom samverkan och tät dialog är fokus inställt på trygghet, dygnet runt.


Hyresgästerna får egen minigolfbana

Gör en rolig aktivitet som alla kan vara med på, som minigolf! Det föreslog Familjebostäders hyresgäster i Tensta för att skapa mer trivsamma gårdar.


”Vi vill stötta kvinnligt entreprenörskap”

HALLÅ DÄR...

… Sofia Lindestad, kommunikatör på Familjebostäder, som i helgen ordnade evenemanget Rinkeby Empowerment om kvinnligt entreprenörskap i stadsdelen Rinkeby i Stockholm.


Kommunikationschef på Familjebostäder

Den 1 juni börjar Lott Jansson som kommunikationschef på Familjebostäder i Stockholm.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Ny förvaltningschef på Familjebostäder 

Den 17 december tillträdde Joakim Lundberg tjänsten som enhetschef för fastighetsförvaltningen på Familjebostäder.


Från HSB till Familjebostäder

Joakim Lundberg är ny enhetschef för fastighetsförvaltningen på Familjebostäder. Han kommer närmast från HSB Stockholm och rollen som verksamhetschef för affärsområdet Förvaltning.


Kom och lyssna på branschprofilerna

FRAMTIDENS FÖRVALTNING

Branschens mest spännande profiler vägleder dig på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare. Se vilka du vill träffa!


Parterna överens om Stockholmshyra

Parterna är överens om att Stockholms stad ska införa en systematisk hyressättning som omfattar cirka 60 000 hyresrätter i de allmännyttiga bolagen.


Styrning avgörande för batterilagring

Rätt styrning är lika viktigt som att ha rätt storlek på batteriet. Lär av erfarenheterna från ett pågående Bebo-projekt om batterilagring av solel.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

”Här ute kan vi inte bara förvalta hus”

Som förvaltare i Tensta får jag jobba med det mänskliga perspektivet, säger Petra Dahlberg när vi träffar henne och Marcela Serrano på Familjebostäders lokalkontor i Rinkeby.


Nytt coworking-hus för hållbarhetsbolag

Innovation och företagande inom hållbara tjänster får i höst en mötesplats när Embassy House etablerar sig i Familjebostäders kontorsfastighet i södra Stockholm.


Hjältarnas dag i Rinkeby

Lördag 29 september firas ”Hjältarnas dag” med aktiviteter för stora och små längs Rinkebystråket, en handelsgata i Rinkeby som ägs och förvaltas av Familjebostäder i Stockholm.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

”Uppskattar att det satsas på kompetensutveckling”

Inlyssnande, rak, tydlig, ödmjuk och målinriktad. Det är viktiga egenskaper som Fredrik Larsson säger sig ha stor nytta av i sin nya yrkesroll.


Fastighetschef på Familjebostäder

Lars Nylund tillträder rollen som fastighetschef på Familjebostäder den 25 juni.


Nya hyror i Stockholms allmännytta

Nu är det klart att årets hyreshöjning på Familjebostäder i Stockholm, Svenska Bostäder och Stockholmshem blir 1,3 procent från den 1 januari 2018.


Vd på Familjebostäder i Stockholm

Nu är Jonas Schneider på plats som ny vd på Familjebostäder i Stockholm. Han kommer närmast från en roll som vice vd vid Stockholm Stadshus AB.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

”Vi vill vara en aktiv partner i förvaltningsfrågor”

Fem snabba med Anette Sand, vd för Familjebostäder som är ny partner till Förvaltarforum.


Stockholmsbolag går ihop om utbildning

Familjebostäder, Svenska Bostäder, Stockholmshem, Yrkesakademin och Arbetsförmedlingen startar i gemensam regi en utbildning för personer som vill arbeta med fastighetsservice.


Familjebostäder satsar på studentbostäder

Stockholmsbaserade Familjebostäder har blivit medlem i branschorganisationen Studentbostadsföretagen. Tidigare har AB Familjebostäder blockuthyrt studentbostäderna i sitt bestånd, men sedan förra året både äger och förvaltar…


Familjebostäder satsar på medborgardialog

Stockholms stad genomför tillsammans med Familjebostäder en pilotsatsning för hur medborgardialog ska bli en naturlig del av alla stora stadsomvandlingar. I slutet av förra året…


Hyresförhandlingar i Stockholm strandade

Förhandlingarna om 2018 års hyra mellan Stockholms stads fyra allmännyttiga bostadsbolag och Hyresgästföreningen har strandat. Svenska Bostäder, Stockholmshem, Familjebostäder och Stadsholmen vill ha en hyreshöjning…


Träffa ledande experter!

Branschens mest spännande profiler vägleder dig på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare. Se vilka du vill träffa!


Årets Samhällsbyggare 2017

Kristina Alvendal har utsetts till Årets Samhällsbyggare 2017. Priset delades ut av Samhällsbyggarna under Samhällsbyggnadsdagarna i Stockholm 11–12 oktober. Kristina Alvendal har bland annat varit…


Muralmålning på husvägg i Rågsved

En 150 kvadratmeter stor gavelvägg i Rågsved har förvandlats till ett konstverk signerat Linnea Rygaard. 


Nya styrelsen i Fastigo

Fastigos stämma har valt en ny styrelse. Företrädare för hela fastighetsbranschen finns representerad i styrelsen som har representanter från kommunala och privata fastighetsbolag, entreprenörer, HSB…


Utvecklar Stockholmshyra i samarbete

Hyresgästföreningen region Stockholm och Stockholms stads tre kommunägda bostadsbolag vill skapa en hyressättning som bättre speglar det som dagens hyresgäster värdesätter i sitt boende, så…


Stockholmsbolag går ihop om fastighetssystem

Stockholms fyra kommunala bostadsbolag Familjebostäder, Stockholmshem, Svenska Bostäder och Micasa Fastigheter investerar gemensamt i ett nytt fastighetssystem för att få en mer effektiv administration kring…


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega