Sollentunahem anlitar pålitliga ungdomar för ökad trygghet

 

Trygghetsvärdarna hjälper Sollentunahem att förebygga oordning, sanera klotter och städa gårdar.

Sollentunahems trygghetsvärdar arbetar för att öka upplevelsen av trygghet för hyresgästerna. Helt, rent och snyggt är mottot. – Vi hittar superhjältar och lyfter fram dem, säger Mostafa Alshawi, trygghets- och säkerhetsansvarig på Sollentunahem.

Trygghetsvärdarna hjälper Sollentunahem att förebygga oordning som exempelvis klotter och skadegörelse. De arbetar i bostadsområden på helgerna, då Sollentunahem inte har ordinarie personal på plats.

Mostafa Alshawi, Sollentunahem, med trygghetsvärdarna Kasereka och Ezekiel.

Mostafa Alshawi, som är trygghets- och säkerhetsansvarig på Sollentunahem, ser att trygghetsvärdarnas arbete är oerhört betydelsefullt:

– Vi skapar arbete och investerar i människor lokalt och området får en tryggare miljö. Vi anlitar pålitliga ungdomar som samtidigt kan bygga upp sin arbetslivserfarenhet. Några av våra trygghetsvärdar har tidigare sommarjobbat i Juniorlaget, vår satsning på sommarjobbare. Det är så här vi ska driva vårt trygghetsarbete långsiktigt: Vi hittar superhjältar i Sollentuna och lyfter fram dem på olika sätt, säger Mostafa Alshawi.

Broken Window-metoden
En hörnsten i Sollentunahems trygghetsarbete är den så kallade Broken Windows-metoden. Den innebär i korthet att till exempel klotter, krossade fönster eller trasiga glödlampor åtgärdas snabbt – helst inom 24 timmar.

Teorin är att förargelseväckande beteende föder ännu mer dåligt beteende och att det gäller att förebygga oordning innan den trappas upp. Broken Windows är en beprövad metod och har tillämpats i bland annat USA sedan 1982.

redaktionen@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega