Sveriges bästa hyresvärdar är utsedda


De är hyresvärdarna som är bäst i Sverige, när hyresgästerna själva får bestämma. Under en digital upplaga av Benchmark Event den 10 februari presenterades årets Kundkristallvinnare.

De vinnande fastighetsbolagen tillkännagavs via en digital sändning från Berns Salonger. Kundkristallen är fastighetsbranschens unika och prestigefyllda pris och omnämns ofta som ”fastighetsbranschens Oscar”. Till skillnad från många andra utmärkelser där en jury eller kommitté står bakom, avgörs Kundkristallens nomineringar och vinnare helt av hyresgästerna själva.

Många klasser och vinnare
Vinnarna utsågs bland de stora och medelstora företag som under 2021 genomfört kundundersökningar tillsammans med AktivBo. Kundkristallerna delas ut till de företag som enligt sina hyresgäster gjort den största förbättringen av sin service, samt till företagen med bästa totalresultat i kategorier inom service, produkt, varumärke och nyproduktion. Vinnare utsågs för både bostäder och lokaler i olika kategorier och storleksklasser.

Utöver prisutdelningen innehöll årets Benchmark Event-vecka ”insight webinars” där ett antal fastighetsbolag själva delar med sig av lyckade initiativ och best practice. Årets talare inkluderade bland andra Heimstaden, Familjebostäder i Göteborg och Trianon. Veckan avslutas av AktivBo där analyser, insikter och trender presenteras utifrån kundnöjdhetsdata från Sveriges hyresgäster.

– Kundkristallen är ett fint kvitto på att de ansträngningar man gjort verkligen uppskattas av hyresgästerna. Betydelsen av att satsa på en kontinuerlig förbättring av förvaltningskvaliteten och den totala kundupplevelsen kan inte nog poängteras. Insatserna som gjorts har lett till att den totala boendeupplevelsen har förbättrats för väldigt många av Sveriges hyresgäster. Det är därför en förmån att få dela ut Kundkristallerna till de hyresvärdar som lyckats allra bäst, säger Frida Kullh, vd på AktivBo.

Källa: AktivBo

Vinnare Kundkristallen | Benchmark Event 2022


HÖGSTA SERVICEINDEX:

Mannersons Fastighets AB (200 – 999 lägenheter)

MHS Bostäder (1 000 – 3 999 lägenheter)

Lundbergs Fastigheter (4 000 – 10 999 lägenheter)

AB Bostaden i Umeå & AB Stångåstaden (11 000+ lägenheter)

STÖRSTA LYFT SERVICEINDEX:


Forshagabostäder AB (200 – 999 lägenheter)

Fortinova (1 000 – 3 999 lägenheter)

Lundbergs Fastigheter (4 000 – 10 999 lägenheter)

Victoriahem (11 000+ lägenheter)

HÖGSTA PRODUKTINDEX:

Mannersons Fastighets AB (200 – 3 999 lägenheter)

Stockholms Kooperativa Bostadsförening (4 000+ lägenheter)

HÖGSTA PROFIL:

Mannersons Fastighets AB (200 – 3 999 lägenheter)

Lundbergs Fastigheter (4 000+ lägenheter)

BÄSTA NYPRODUKTION:


Sveafastigheter Bostad AB / HMB Constructions
”Hydran”

HÖGSTA SERVICEINDEX LOKALER:

Malmö Cityfastigheter AB

STÖRSTA LYFT SERVICEINDEX LOKALER:

Strängnäs Fastighets AB

HEDERSKRISTALLEN:


Bostadsbolaget

Motivering:

”Hos Bostadsbolaget är kundnöjdhet alltid ett prioriterat område. Med en ledning och en organisation som brinner för hyresgästernas väl, är man inte bara en hyresvärd utan en viktig samhällsaktör som förändrar på riktigt. Genom ett strukturerat och målmedvetet arbete gör man stora insatser i utsatta områden där trygghetslyftet i Hammarkullen är ett föredöme. Att kunden ska tas på allvar, bli väl bemött och kunna känna sig trygg, är värderingar som ligger i själen. Med deras övertygelse om att förvaltningskvalitet ger livskvalitet kan vi vara säkra på att Bostadsbolaget alltid kommer att kämpa för människorna som bor i deras hus.”

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega