Uppsalahem lanserar kompiskontrakt

För att unga snabbare ska komma in på bostadsmarknaden, testar Uppsalahem en ny boendeform. I oktober lanserar därför Uppsalahem kompiskontrakt, där två kompisar får möjlighet att dela på ett bostadskontrakt. Satsningen genomförs för att underlätta för unga under 27 på bostadsmarknaden.

I dagsläget är det svårt för unga att hitta sin första egna bostad i Uppsala. För att få hyra en liten lägenhet med en lägre hyra krävs ofta många år i bostadskön. Därför har Uppsalahem fattat beslut att testa att införa så kallade kompiskontrakt, vilket förhoppningsvis ska ge fler unga möjligheten att flytta hemifrån. Kontrakten är till för unga under 27 år, där två kompisar delar på kontraktet i bostaden under 4 år. Eftersom kontrakten är tidsbegränsade, behåller man sin vanliga kötid.

–Vi vill underlätta för unga att komma in på bostadsmarknaden snabbare. Därför lanserar vi kompiskontrakt, där två vänner kan dela på kontraktet och hyran. Eftersom det är ett tidsbegränsat kontrakt kan de båda vännerna fortsätta att samla kötid till en egen bostad, och under tiden de har en trygg och förhoppningsvis rolig boendetid hos Uppsalahem, säger Mattias Tegefjord, vd Uppsalahem.

De första kompiskontrakten ligger på Granitvägen i Eriksberg, där det finns det ett antal unika dubbletter på 39 kvm med två enskilda rum och kokvrå i mitten, perfekt för två kompisar. Bostäderna börjar att renoveras under hösten 2020 och allt eftersom Uppsalahem blir klara kommer dubblettlägenheterna att bli lediga och öronmärkas för kompisboende och kontrakt för två.

Källa: Uppsalahem

Bli den första att kommentera "Uppsalahem lanserar kompiskontrakt"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega