Stor konst lyfter Hammarkullen

Det internationella konstprojektet Urban Art 2017 ska göra Hammarkullen i Göteborg trevligare och tryggare.

Syftet med Urban Art är att sprida glädje och kreativitet i området. Projektet är ett samarbete mellan Bostadsbolaget, Göteborg Stad och kulturförvaltningen.

Konstnärer från flera delar av världen bodde i sommar i Hammarkullen för att lära känna området, och för att skapa konst på fastighetsfasader.

Konstnärerna som deltagit är Himed och Reyben (Mexiko) Sens (Mexiko) Charqui Punk (Chile) Rob McDonald (Spanien) Ligisd (Sverige) Iman Josef Husein (Sverige) Nabila Abdul Fattah (Sverige).

Social delaktighet
– Bra att bryta av mot den gråa betongen, området har många olika kulturer med goda och kreativa krafter, säger Rafael Lavicki, förvaltare Distrikt Öster hos Bostadsbolaget.

Förutom fasadkonstverk i stadsdelen satsar Bostadsbolaget på social delaktighet genom allt ifrån måleriprojekt till tennis- och fotbollsskola, men också olika trygghetsskapande åtgärder.

Husen i Hammarkullen byggdes 1968-1970 och var en del av miljonprogrammet. Här bor i dag 8 240 personer.

Ökad trygghet
Rafael Lavicki har jobbat i fem år i Hammarkullen. Under den tiden har det hänt mycket för att öka tryggheten i området. Bolaget öppnar ytor genom att renovera, ta bort buskar och annat skrymmande material.

– Vi inventerar området löpande för att höja trygghetsfaktorn. Ju mer snyggt vi gör, desto mer bryr man sig om sitt område, säger Rafael Lavicki.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega