Stena testar nära hem-leveranser

Stena Fastigheter testar nära hem-leveranser som ett led i att ge hyresgästerna bättre service.

Över trehundra lägenheter är med i Stena Fastigheters testpilot av nära hem-leveranser. Tillsammans med Amido och Renz ska Stena Fastigheters hyresgäster få ännu bättre service, när nästa generations logistikföretag, kan göra säkrare leveranser.

– Vi försöker hela tiden hitta olika innovativa lösningar som kan göra det enklare för våra hyresgäster i deras vardag. Vi tittar nu på hur vi kan erbjuda leveranser ända fram till dörren och där hyresgästen inte måste vara hemma för att ta emot ett paket, säger Per Limdal, fastighetschef på Stena Fastigheter i Göteborg.

Smarta leveransboxar
Stena Fastigheter utvecklar sina kvarter med fokus på service och hållbarhet. Ett led i detta är att testa smarta leveransboxar i hyresgästernas trapphus.

I april startar en testpilot i ett av företagens bostadsområden i Göteborg där Renz har installerat postboxar. Med Amidos Dax-teknologi får budet tillgång till fastigheterna när de ska göra sin leverans.

Är inte hyresgästen hemma lämnas paketen säkert i leveransboxen. Hyresgästen får en notis om att hämta upp sitt paket från den låsta i boxen i sin egen trappuppgång. Det är ”nära hem”.

Flera saker utvärderas
I flerbostadshus behöver buden komma in i fastigheten för att leverera paket och i många fastigheter finns inget annat val än att ringa på porttelefonen.

Utöver att processen tar tid så kan det ibland vara upptaget för att hyresgästens pratar i telefon just då eller de kanske inte hunnit hem.

I testpiloten ska flera saker utvärderas: Hur lösningen som ger buden säker tillgång till fastigheten under leveranstiden förenklar arbetet, hur kombinationen med leveransboxar minimerar antalet bomkörningar där paketet inte kan levereras samt hur nära hem-leveranser gör livet enklare för hyresgästerna och ökar kundnöjdheten.

Testpiloten startar i april och omfattar cirka 50 trappuppgångar.

Källa: Stena Fastigheter.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega