Tryggare och roligare med nya miljöstugor

Magnus Nilsson och Emelie Regnell är stolta över Signalistens satsning på roligare och tryggare miljöstugor.

Signalisten i Solna bygger om alla sina miljöstugor för att göra avfallshanteringen effektivare. Samtidigt ska det bli tryggare och roligare att sopsortera för hyresgästerna.

Kommunala bostadsstiftelsen Signalisten har liksom de flesta bostadsbolag haft stora problem med att få ordning i sina miljörum. Hyresgästerna sorterar fel och blockerar rummen med otympliga grovsopor så att entreprenören vägrar att hämta, med dåliga betyg i kundundersökningar och fördyringar som följd.

Helhetsgrepp
Signalisten här därför tagit ett helhetsgrepp på sin avfallshantering. I fjol anställdes två miljövärdar som bland annat ronderar miljöstugorna och hjälper hyresgästerna att sortera rätt.

I år har bolaget börjat att bygga om alla sina miljöstugor för att göra det roligare och trevligare att vistas där. Alla miljöstugor får glada och genomgående färger och färgglad skyltning som ska hjälpa de boende att hitta och sortera rätt, plats för fler olika sorters förpackningar samt bättre belysning och fler fönster för ökad trygghetskänsla.

Lekfullt och lätt
– Vi vill göra det lekfullt och lätt att sortera rätt, säger Emelie Regnell, hållbarhetsansvarig på Signalisten. Förhoppningen är att underlätta vardagen för våra miljövärdar och få nöjdare och tryggare kunder.

Hittills är två av 15 nya miljöstugor färdigställda och responsen har varit positiv, säger Emelie Regnell.

– Nästa steg är att fortsatta påverka hyresgästernas beteende, att öka förståelsen och motivationen hos dem att göra rätt.

Besparingar
Någon färdig kalkyl finns inte ännu men mycket pekar på att avfallshanteringen inte blir dyrare, trots att man i dag även har två miljövärdar anställda, säger Magnus Nilsson, ordförande i stiftelsen.

– De stora besparingarna är att bovärdarna kan göra roligare och viktigare saker, och att vår entreprenör inte vägrar att hämta så vi måste betala för extrahämtningar. Det är viktigt som ett modernt bostadsföretag att ha ordning på dessa saker, säger han.

Klart 2021
Samtliga miljöstugor ska vara ombyggda till år 2021. Signalisten passar också på att införa möjlighet att sortera pappers- och plastförpackningar i alla tvättstugor.

Text och foto: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Kontakt: Emelie Regnell, hållbarhetsansvarig Signalisten: Emelie.Regnell@signalisten.se, mobil: 0720-80 72 66.

Bli den första att kommentera "Tryggare och roligare med nya miljöstugor"

Lämna en kommentar

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Välj ett giltigt formulär