Stena tar över skola för att utveckla Fisksätra

Stena Fastigheter tar över och bygger om Fisksätraskolan. Skolfrågan är avgörande i en stor satsning på renovering och nybyggnad i Fisksätra.

Skolan öppnar igen höstterminen 2021 med plats för 540 elever i årskurs 0 till 9. Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor kommer att driva skolan som preliminärt ska heta Viktor Rydbergs skola i Nacka.

– En väl fungerande skola är den enskilt viktigaste frågan för invånarna i Fisksätra. En attraktiv skola är även en förutsättning för att Fisksätra ska utvecklas och bli en än mer välmående stadsdel, den bidrar till ökad stolthet, engagemang och stabilitet, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Skolans roll i området
Skolfrågan är avgörande när Stena Fastigheter under de kommande tio åren gör en stor satsning i Fisksätra på att renovera det befintliga bostadsbeståndet samtidigt som det ska byggas nya hyres- och bostadsrätter, vårdboende och förskolor.

– Med Viktor Rydberg som partner för drift och utveckling känner vi oss trygga med att vi får en seriös aktör som förstår skolans roll och betydelse i lokalsamhället och har förmågan att skapa en attraktiv utbildning med hög kvalitet, fortsätter PG Sabel.

2 500 lägenheter i Fisksätra
För Fisksätraskolan innebär ombyggnaden att den nuvarande kommunala skolan årskurs 0–6 läggs ned i samband med terminsslut sommaren 2019.

Stena Fastigheter äger drygt 2 500 lägenheter i Fisksätra.

Fram till 2030 kommer det att pågå omfattande renoveringar av befintligt bestånd samt nyproduktion av bostäder, vårdboende och förskolor. Bolaget kommer att bygga såväl hyres- som bostadsrätter.

Källa: Stena Fastigheter

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega