Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Tekniken vi vill ha i våra hem

Skanska har i en undersökning intervjuat 1000 personer om vilka tekniska lösningar de helst önskar i sina bostäder. Se hur önskelistan ser ut!

Resultatet i den riksrepresentativa undersökningen som gjorts av Kantar Sifo visar att intresset för smart hemelektronik är stort.

Av de intervjuade vill 29 procent helst ha smart hemelektronik, exempelvis fjärrstyrd belysning. Nästan lika många, 27 procent, svarar att de vill ha digitala lås och larm som kan styras på distans.

Även inbyggda ljudsystem står högt i kurs hos många, särskilt bland unga. En av fyra i åldern 18 till 29 år svarar nämligen att de vill ha ett inbyggt ljudsystem i sin nästa bostad.

Framtida lösningar
Röststyrda assistenter, så som Google Home och Amazon Alexa, tycks dock inte ha slagit igenom ännu. Endast tre procent önskar sig nämligen en röststyrd assistent till sin nästa bostad.

– Digitaliseringen och ny teknik förändrar våra levnadsvanor, som bostadsutvecklare måste vi därför ständigt se hur vi kan möta dessa nya behov. Den lavinartade ökningen av handel på nätet är ett exempel på det. Många handlar i dag mat och andra varor online och vill kunna få leveranser även när de inte befinner sig i hemmet. Kylrum i fastigheternas entréer är exempel på en lösning som vi kan komma att se i framtiden. Det finns även en önskan att kunna styra många funktioner i bostaden digitalt, säger Magnus Lambertsson, marknads- och försäljningschef på Skanska Nya Hem.

Fem i topp
Nedan finner du topplistan med de fem tekniska lösningarna som de flesta intervjuade i undersökningen vill ha:

  1. Smart hemelektronik, ex. fjärrstyrd belysning – 29 procent
  2. Digitalt lås och larm som kan styras på distans – 27 procent
  3. Robotteknologi, till exempel dammsugare eller gräsklippare – 22 procent
  4. Spisvakt med automatisk avstängning – 20 procent
  5. Inbyggt ljudsystem, till exempel Sonos eller Bose – 16 procent

Källa: Skanska

 

 

 

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega