Nytt SFI-material om att bo i hyresrätt

För att underlätta för de som är nya i Sverige har tre allmännyttiga bostadsbolag tagit fram ett SFI-material – broschyren Ditt hem.

Broschyren består av informativa texter, exempelberättelser, instuderings- och samtalsfrågor och här finns också en ordlista med förklaringar av ord som upplevs som svåra. Här kan du läsa och ladda ner:

Broschyren
Ordlistan
Facit till frågor

Nu ska broschyren spridas till SFI-utbildningarna i respektive kommun och materialet kommer även användas i bostadsbolagens egna verksamheter.

Broschyren är skriven på lätt svenska och här får SFI-eleverna lära sig mer om hur det går till att hyra en lägenhet, hur den ska skötas, rättigheter och skyldigheter och allt annat som har med boende i hyresrätt att göra.

Undvika missförstånd
– Det finns ett behov av undervisningsmaterial kring de här frågorna, säger Bo Strandberg, ansvarig för Välkommen till framtidenprojektet i Framtidenkoncernen i Göteborg.

– Syftet är dels att de som tagit del av materialet ska känna sig trygga med vad som gäller kring deras hem, dels att undvika problem som har med rena missuppfattningar att göra, säger Catarina Hagwall, marknads- och kommunikationschef på Bostadsbolaget som ingår i Framtidenkoncernen.

Initiativ från Stångåstaden
De allmännyttiga bolagen Stångåstaden, Framtidenkoncernen och MKB har hjälpts åt med innehåll, texter och upplägg.

Initiativet till broschyren kom från Stångåstaden i Linköping som länge bedrivit en Bo-skola för nya svenskar som för första gången ska bo i en egen hyreslägenhet.

– De kom på idén med ett SFI-material och gick ut med ett upprop i nätverket av andra allmännyttiga bostadsbolag i Sverige. Framtidenkoncernen och MKB hakade på, berättar Catarina Hagwall.

För mer information

Catarina Hagwall
Marknads- och kommunikationschef på Bostadsbolaget
031-731 50 43

Bosse Strandberg
Ansvarig för nyanlända och etablering på Framtidenkoncernen
031-773 75 61

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega