Partnertext från Real Fastighetssystem

Många fördelar med avisering via Kivra

Från Real Fastighetssystem kan kunderna avisera på många olika sätt. E-post är det vanligaste. Vd, Stefan Johansson, tror dock att e-postalternativet är på tillbakagång. 
–Vill man vara säker på att avierna ska komma fram är Kivra ett bra alternativ.

För ett par årtionden sedan var det vanligt att hyresvärden eller bostadsrättsföreningen printade ut avierna på egen hand och lät en vaktmästare dela ut dem manuellt. I dag är e-post det vanligaste alternativet bland Real Fastighetssystems kunder, menar företagets vd Stefan Johansson. Men han tror samtidigt att det är en lösning som håller på att tappa mark.

– På pappret är e-post det billigaste alternativet, men samtidigt det mest osäkra, säger han. Du vet hur många avier du har skickat, men du kan aldrig vara säker hur många avier som verkligen når mottagarna. Avier riskerar att fastna i mottagarnas spamfilter och ju fler avier du skickar vid samma tillfälle, desto större är risken.

Önskemål från kunderna
Real Fastighetssystems kunder kan välja på att avisera via post, e-post, autogiro, e-faktura och Kivra, där Kivra är det senaste tillskottet.

– Att kunna använda Kivra var ett önskemål från flera av våra kunder. Det känns bra att vi nu kan ge dem den möjligheten.

Användarna ökar kontinuerligt
Är man Real-kund och vill använda Kivra, är första steget att göra en sökning på vilka av hyresgästerna eller brf-medlemmar som kopplat upp sig mot Kivra. Sedan anger man bara att de i fortsättningen skall få sina avier på detta sätt.

Antalet personer som ansluter till Kivra ökar kontinuerligt. I ålderskategorin 20–30 år är andelen uppe i 50 %. De som inte kopplat upp sig mot Kivra får sina avier på samma sätt som tidigare. Men för de Kivra-anslutna ser Stefan två starka fördelar.

– Det första och mest uppenbara är att avierna kommer fram. Den osäkerhet som är kopplad till e-post finns helt enkelt inte. Den andra fördelen är att kunderna kan betala direkt från samma app som avin anländer till. Min förväntan är att andelen personer som glömmer att betala hyran eller avgiften kommer att minska, eftersom Kivra gör det så enkelt att betala direkt.

Ökad säkerhet och enkelhet
Priset för att skicka avier via Kivra är 4 kr/avi. Stefan tror att det är en kostnad som de flesta kommer att tjäna in.

– Tack vare den ökade säkerheten och enkelheten för hyresgästen eller medlemmen att betala, tror jag att de flesta tjänar in kostnaden på säkrare inbetalningar och minskad arbetsbelastning. Det blir färre fel och mindre manuellt arbete helt enkelt.

Minimalt manuellt arbete
Om Stefan får blicka in i framtiden, tror han att den digitala tekniken på sikt kommer att innebära att fler och fler går över från kvartalsavisering till avisering månadsvis.

– Det flesta av de boende vill nog helst ha en räkning i månaden, säger han. Genom att skicka ut avier månadsvis minskar också risken för fel som uppstår i samband med att en hyresgäst eller medlem hinner flytta ut under en kvartalsperiod. Det viktigaste tror jag är att hitta en bra flöde med minimalt manuellt arbete. Vi på Real jobbar ständigt för att våra kunder ska kunna arbeta med så stora inslag av automatik som möjligt.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega