Atrium Ljungberg hyr ut 10 000 kvadratmeter i Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Ekobrottsmyndigheten som flyttar till PV-palatset i Hagastaden. Avtalet omfattar totalt 10 000 kvadratmeter. Det industrihistoriska PV-palatset genomgår just nu en omfattande renovering och myndigheten planerar att flytta in i slutet av 2025.

Ekobrottsmyndigheten är en svensk myndighet som bekämpar och förebygger ekonomisk brottslighet. Idag har myndigheten kontor på Kungsholmen och i december 2025 går flytten av huvudkontoret och verksamheten i Stockholm till Atrium Ljungbergs fastighet PV-palatset i Hagastaden. Hyresavtalet omfattar totalt 10 000 kvadratmeter, varav cirka 8 200 kvadratmeter avser kontor. Resterande 1800 kvadratmeter avser övriga ytor och garage.

PV-palatset renoveras för att inrymma moderna kontor med bibehållen industrikaraktär. Den totala renoveringen planeras vara klar i slutet av 2025. Totalt omfattar fastigheten 10 600 kvadratmeter kontor. Uthyrningen till Ekobrottsmyndigheten innebär att den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 80%.

– Vi är glada att välkomna Ekobrottsmyndigheten till Hagastaden. Ekobrottsmyndigheten har haft högt ställda krav på sin framtida etablering och vi är mycket glada att PV-palatset matchar deras krav och val av framtida arbetssätt. I Hagastaden finns en unik mix av bolag och Ekobrottsmyndigheten ansluter till en bred skara som redan har sett fördelarna med att etablera sig här. Idag finns många andra myndigheter och kommersiella bolag i området, säger Andreas Malmsäter, Large Account Manager på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Ekobrottsmyndigheten är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Källa: Atrium Ljungberg

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega