KOMPETENS & UTBILDNING
Partnertext från Aff

Malin sätter färg på Aff Diplomutbildning

Affs digitala kurser har funnits länge och nu är har de uppdaterats, med hjälp av Malin Ahlenius Bjurling. Nya versionen är lika pedagogiskt som tidigare, med fakta och tillämpningar, och nu finns fler övningsexempel och uppdaterad text.

Idag är vi vana vid digitalt lärande, men redan 2018 lanserade Aff sin första digitala utbildning. Grunden var att man såg ett behov av att säkra kvaliteten på Aff-utbildningen, men gensvaret visade att efterfrågan på en lätt tillgänglig Aff-utbildning var enorm. Redan första året gick flera hundra personer den första kursen, Aff Diplomutbildning Bas. En omfattande utbildning som motsvarar en klassisk kurs på två dagar hos ett utbildningsinstitut.

Det positiva mottagandet gav mersmak, och idag finns förutom Diplomutbildningen även en kortare introduktionsutbildning för den som bara behöver orientera sig om Aff. Och för den som står i begrepp att göra en upphandling finns kursen Upphandling, som går igenom de särskilda frågor som uppstår just i upphandlingsskedet.

Duktig på utbildningsmaterial
För att gör det möjligt för Aff att ta fram dessa kurser så tog Aff hjälp av personer som är duktiga på utbildningsmaterial. En av dessa är Malin Ahlenius Bjurling, och hon har sedan dess fortsatt hjälpa Aff med vidareutvecklingen av Aff Akademin.

– Det är roligt att få följa en organisation på det här sättet. Och trots att jag inte alls arbetar med fastigheter har jag lärt mig en hel del om Aff vid det här laget, säger Malin.

Pedagogiskt med fakta och tillämpningar
Kurserna är i sig ganska olika. Diplomutbildningen är omfattande och blandar olika format och självstudier så att deltagarna både kan läsa och lyssna och få information presenterad i animationer, videointervjuer och övningar. Målgruppen behöver bred kunskap om Aff, och utbildningen är uppdelad i ett antal delkurser. Introduktionskursen består enbart av filmer och animationer för att vara så lättillgänglig som möjligt.

– Vi funderade länge på rätt pedagogiskt upplägg anpassat för målgruppen. Vi ville presentera fakta på ett intressant sätt med mycket tillämpning. För att utbildningen skulle kännas relevant och trovärdig skapade vi en fiktiv värld med den påhittade Brf Lejonet och deras leverantör Förvaltningsexperten. På så sätt kunde vi låta målgruppen träna avtalsregler i vardagliga situationer utifrån verkliga exempel, men också lyfta fram fakta om Aff på ett tydligt sätt.

Dags för uppdatering med fler övningar
Nu när Diplomutbildningen fyllde fem år så var det dags för en uppdatering. Även om innehållet i sig fortfarande är lika korrekt så går det alltid att förbättra sättet att presentera det på. Dessutom hade användarna efterfrågat ännu mer övningar som kunde förbereda dem på det avslutande Diplomtestet.
Tillsammans med Anna Cedvén på Aff skapade Malin en helt ny modul med testfrågor, samtidigt som resten av utbildningen fick ny layout och en genomgång av innehållet.

– Även om en utbildning är bra, får man inte glömma bort att utvärdera om den är aktuell och möter målgruppens behov. Förvaltning är viktigt för att säkerställa en hög kvalitet. Vi har gjort små förändringar i design och i texter, men jag är säker på att användarna upplever en förbättring. Även om det är innehållet som är det väsentliga, behöver det presenteras aptitligt och pedagogiskt för målgruppen, och om designen upplevs föråldrad kan det påverka hela intrycket av utbildningen.

Vill du också lära dig mer om Aff? Läs mer om Aff Akademin här

Aff Forum

Aff Forum är en branschorganisation som arbetar för ökad effektivitet och kvalitet inom fastighetsförvaltning och service, bland annat genom att ge ut branschregler och mallar för att kunna teckna avtal om tjänster. Dessutom tillhandahåller Aff digitala utbildningar samt ordnar seminarier och fördjupningskurser.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega