KOMPETENS & UTBILDNING
Partnertext från Aff

Får det vara lite myndighetskrav till frukost?

Du har väl inte missat Aff:s regelbundna frukostseminarium? Ungefär en gång per månad erbjuds en dryg timmes föredrag – med frågor och dialog. Den 15 maj pratar vi om fastighetsägarens ansvar. En god frukost och trevligt sällskap kanske också kan locka.

Kompetens är inte något man skaffar en gång och sedan kan luta sig tillbaka. Omvärlden utvecklas och förändras, så det gäller att följa med själv. Ibland byter man också arbetsuppgifter, vilket kan kräva ny kunskap och infallsvinklar. Då passar det perfekt med ett frukostseminarium eller ett webbinarium. Det tar inte så lång tid och går ofta att få in i kalendern.

Fastighetsägarens ansvar är brett
Ett ämne som man kan ägna många timmar åt är fastighetsägarens ansvar. Det tycks finnas oändligt med lagar och föreskrifter som reglerar förvaltningen, och ofta är det inte helt tydligt vad som gäller för den enskilda fastigheten. Om vi exempelvis ska minimera risken för legionella, vad innebär det att vi ska göra rent konkret?

Vem ansvarar för vad?
Alla som arbetar inom förvaltning och drift är sannolikt klara på att det finns en mängd myndighetskrav som ska uppfyllas, och att det kan bli påföljder om man inte gör vad som krävs. Men om vi blandar in en drift- och förvaltningsleverantör blir det snabbt otydligt vem som är ansvarig egentligen.

Räcker det med att det står i avtalet att leverantören är ansvarig för exempelvis OVK? Och vad händer om leverantören inte gör sitt jobb och ventilationen inte är godkänd?

Frågor som engagerar
Att frågan om fastighetsägaransvaret engagerar märktes när det var den årliga Aff-dagen och deltagarna fick ett kortare föredrag om ämnet. Därför så kommer nu frukostseminariet den 15:e maj att handla om just fastighetsägarens ansvar i drift- och förvaltningsentreprenader, och då hinner vi gå lite djupare in i ämnet.

Delta på plats eller via webb
Som vanligt när Aff har frukostseminarium så hålls de i centrala Stockholm, men man kan också delta via webben. Både de på plats och de via webben har möjlighet att ställa frågor och på så sätt få fördjupning inom en viss fråga.

Alla Aff:s seminarier finns tillgängliga via hemsidan, där det finns närmare information om innehåll och där man också bokar in sig. Har man missat ett seminarium så finns det normalt möjlighet att köpa en inspelad version.

Läs mer och boka din plats på https://aff-forum.se/frukostseminarium-fastighetsagarens-ansvar-i-entreprenader/

Aff Forum

Föreningen Aff Forum verkar som en mötesplats för beställare, konsulter och leverantörer som vill utveckla branschen. Mest känt är att vi ger ut Aff-dokumentationen, men Aff tillhandahåller också utbildning relaterad till Aff. Frukostseminariet ingår i ett Aff-projekt om ansvar för fastighetsägare och leverantörer.

Läs mer om föreningen Aff Forum och våra utbildningar på www.aff-forum.se/utbildning

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega