Konstprojekt lyfter Bagartorp centrum

Ett 50-tal elever i årskurs 8 på Ulriksdalsskolan skapar konst i Bagartorps centrum för att bidra till ett mer trivsamt och tryggt område. Konstprojektet är ett samarbete mellan Signalisten och Solna stad.

Området kring Bagartorp centrum har av flera upplevts som tomt, tråkigt och otryggt. För att öka trivsel och ett tryggare bostadsområde har Signalisten och Solna stad därför bjudit in elever på Ulriksdalsskolan att bidra med konst för att lyfta området.

– Min kontakt på Solna stad berättade att de fått in en del kommentarer om att området inte kändes trevligt och tryggt. Eftersom vi på Signalisten har lokaler i området såg vi en chans att hjälpa till, säger Marcus Örtlund, förvaltare på Signalisten.

Samarbete med Ulriksdalsskolan i Bagartorp
Med hjälp av bildlärare Fredrik Lindborg på Ulriksdalsskolan utvecklades ett pågående Skapande skola-projekt där alla ungdomar i klass 8 har arbetat med konstnären Kristina Stark. Tillsammans har eleverna skapat ett collage kring temat djur och illustrationerna har tagits fram med hjälp av en grafisk teknik som kallas högtryck.

– Projektet kommer att fortsätta under hösten, jag skulle vilja att alla fönster täcks av konst, så jag är glad att samarbetet med skolan fortsätter, tillägger Marcus Örtlund.

Projektet ingår i Solna stads konstplan som tagits fram av Johanna Molvin, sektionschef på förvaltningen för arbetsmarknad, kultur och fritid. I den nya konstplanen förstärks fokuset på hur Solnaborna kan bidra till konst i stadsmiljön.

Källa: Signalisten

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega