Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Håll Sverige Rent genomför pilotprojekt i Solna

Signalistens och Håll Sverige Rent startar ett gemensamt projekt för att motarbeta nedskräpning i Hagalund. Hagalund blir därmed den första bostadsgården i Sverige där Håll Sverige Rent gör skräpmätningar och ger förslag för en renare gård.

Projektet startar i september och inleds med en skräpplockning följt av två skräpmätningar. Syftet med mätningarna är att se var, hur mycket och vilket slags skräp som kastas på gården i Hagalund under en given tidsperiod. Håll Sverige Rent analyserar sedan resultatet och kommer med förslag på förbättringsåtgärder anpassade för Hagalund.

Målet är ett renare och trivsammare Hagalund. Vår ambition är att kunna starta praktiska åtgärder i området under våren 2022, säger Camilla Ahlqvist, utemiljösamordnare, Signalisten.

Många upplever ett problem med nedskräpning inom bostadsområden. Att det är skräpigt kan göra att människor inte trivs och att de känner sig otrygga. Vi är glada att Signalisten vill arbeta med oss, tillsammans kan vi hitta de rätta åtgärderna som får fler att inte skräpa ner, säger Linnéa Bergman, verksamhetsutvecklare område Stad, Håll Sverige Rent.

Först i Sverige

Hagalund är första bostadsgården där Håll Sverige Rent genomför den här typen av skräpmätningar. Metoden är beprövad på andra allmänna platser, till exempel torg, centrum och liknande och har där nått goda resultat.

Städning och renhållning är ett viktigt led i att skapa trygga gårdar och bostadsområden. Vi hoppas att utfallet från projektet i Hagalund sedan kan omsättas i Signalistens andra bostadsområden och skapar nytta för fler hyresgäster, säger Magnus Nilsson (M), styrelseordförande på Signalisten.

Källa: Signalisten

Bli den första att kommentera "Håll Sverige Rent genomför pilotprojekt i Solna"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega