Trygghetsbesiktigar alla sina bostadsområden

Bostadstiftelsen Signalisten ska utföra trygghetsbesiktningar i samtliga sina bostadsområden. Besiktningarna ska resultera i ett åtgärdsprogram för att öka tryggheten.

Besiktningarna startar i slutet av januari och genomförs både utomhus och inne i fastigheten. I allmänna utrymmen görs säkerhetskontroller som till exempel kontroll av belysning och test av lås till ytterdörr. Arbetet utförs tillsammans med Svensk Trygghetscertifiering och även hyresgästerna är inbjudna att medverka genom representanter från boråden.

Brytsäkra dörrar ökar tryggheten.

Ökad trygghet nyckelfråga
– Att förbättra tryggheten är en nyckelfråga för Signalisten precis som för många andra fastighetsägare. Besiktningarna är en av flera satsningar som kommer att genomföras under året för att våra hyresgäster ska känna sig trygga i och runt sina hem, säger Magnus Nilsson (M), styrelseordförande på Signalisten.

Efter avslutade besiktningar tas ett åtgärdsprogram fram som Signalisten ska arbeta vidare med. Både enklare åtgärder som kan genomföras snabbt och satsningar på längre sikt.

Minskar inbrottsrisk
Trygghetsbesiktningar syftar till att skapa så trygga livsmiljöer som möjligt. Trygghet i fastigheter och bostadsområden kommer högt upp på agendan, både för boende och fastighetsägare.

I nordvästra Stockholm har föreningen Fastighetsägare i Järva och dess medlemmar jobbat kontinuerligt med trygghetsbesiktningar. Arbetet har bland annat inneburit att antalet bostadsinbrott på tio år minskat från tre om dagen till ett i veckan.

Läs mer här om hur trygghetsbesiktningar leder till ökad trygghet

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega