Eidars hjältar räddade hyresgäster vid brand

Roland Arag och Blerim Shabani evakuerade hyresgäster ur brinnande fastighet.

När en brand startade i en lägenhet i kvarteret Spaden agerade fastighetsvärd Roland Arag och miljövärd Blerim Bashani, på Eidar, Trollhättans Bostadsbolag, snabbtänkt då de evakuerade hyresgäster med hjälp av skopan på Eidars hjullastare.

De båda medarbetarna på Eidar befann sig på rätt plats när de upptäckte att det började brinna i en lägenhet i kvarteret Spaden på Kronogården i Trollhättan den 15 september.

Roland och Blerim fann sig snabbt i den svåra situationen och tog beslutet att försöka hjälpa hyresgästerna att ta sig ut ur sina lägenheter med de medel som fanns till hands.

Snabbt ingripande
Genom att hissa upp hjullastarens skopa till lägenhetens fönster kunde de hjälpa en kvinna och hennes barn att snabbt komma undan röken som hade spridit sig till flera lägenheter.

Med Roland och Blerim på plats behövde inte kvinnan och barnen vänta på räddningstjänsten utan kunde snabbt komma ut och bort från röken.

Alla klarade sig
– Tack och lov klarade sig alla hyresgäster från allvarliga skador. Några fick uppsöka sjukhus men fick åka hem samma kväll eller dagen efter. Samtliga hyresgäster mår helt bra idag, säger Beatrice Sagfors, kommunikatör på Eidar.

Hon berättar att brandorsaken ännu inte är fastställd, men att branden började i vardagsrummet i en lägenhet.

Huset klarade sig förhållandevis bra. Lägenheten som det brann i är förstörd och trapphus och en av lägenheterna behöver renoveras.

Hjältarna firades
Efter hjälteinsatsen tackade bostadsbolaget Roland Arag och Blerim Shabani internt och covid 19-säkert utomhus.

– För att visa vår uppskattning för insatsen har vi idag tackat våra hjältar med blommor och biobiljetter, säger Joel Lidén, Eidars distriktschef i området där kvarteret Spaden ligger.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

 

 

 

 

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega