Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Social hållbarhet lönsamt på flera sätt

Social hållbarhet är lönsamt på många sätt. På Framtidens Förvaltare 2020 berättar Marit Appelgren om vinsterna med Byggvestas satsning på kvinnokooperativet Yalla Rinkeby.

Byggvesta bygger totalt 225 lägenheter på Rinkebyterrassen i nordvästra Stockholm. Sista inflyttningen sker i sommar. Redan tidigt funderade företaget på hur man skulle undvika vandalisering, onödigt slitage och kostnader till följd av otrygghet.

En plats för kvinnor
Svaret blev en satsning på en plats för kvinnor att lära sig svenska, entreprenörskap och att träna sig i matlagning för att få ett jobb.

– Kvinnor har en trygghetsskapande effekt, det hittas inte på så mycket bus om din mamma, moster eller syster jobbar där, säger Marit Appelgren som är vd för Byggvesta Fastighetsförvaltning.

Catering och arbetsträning
I dag driver sex kvinnor med invandrarbakgrund cateringverksamhet i Grön Bostads lokaler i den ekonomiska föreningen Yalla Rinkeby. Dessutom har man arbetsträning i matlagning för arbetslösa och har också öppnat ett kafé på Söder i Stockholm.

– Det roligaste är att vi har hjälpt dem att starta ett eget företag och att de flesta som arbetstränar där får jobb. Dessutom är det lönsamt för oss på många sätt. Vi får minskade driftkostnader, får lättare att ackvirera ny mark att bygga på tack vare vårt sociala engagemang och det gör det också lättare att rekrytera nya medarbetare, säger Marit Appelgren.

Varför ska vi bry oss?
På Framtidens Förvaltare talar hon under rubriken Social hållbarhet – varför ska vi bry oss om de där andra?

Läs mer om seminariet och anmäl dig här

Läs mer om Yalla Rinkeby här

Bli den första att kommentera "Social hållbarhet lönsamt på flera sätt"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega