Bzzt minskar CO2-utsläppen

Energimyndigheten har beviljat Bzzt AB ett projektstöd om 7,5 miljoner kronor för att vidareutveckla företagets mobilitetssystem.

Projektstödet ska användas för att vidareutveckla företagets utveckling av företagets drift, teknik och mjukvara och göra mobilitetssystemet redo för en internationell expansion.

En stor del av alla resor som görs i internationella storstäder är kortare än fem kilometer. Bara i Stockholm görs cirka 350 miljoner korta resor varje år, varav drygt 60 miljoner med bil eller taxi, enligt nationella resvaneundersökningen, RVU Sverige.

– Det här är en kvalitetsstämpel. Nu har vi fått kvitto på att det vi gör skapar värde för miljön, enskilda individer och samhället. Vi vill hjälpa till att styra upp hur folk reser i stora städer, över hela världen. Tack vare stödet från Energimyndigheten kan vi öka takten och göra det snabbare. Det är otroligt värdefullt, säger Jessica Vacklid, Operations director på Bzzt AB.

Eldrivna taxipodar
Bzzt utvecklar ett mobilitetssystem som består av små eldrivna taxipodar (trehjuliga EU-mopeder), en app för beställning och ett mjukvarusystem som optimerar fordonsflottans operativa effektivitet.

En resa med företagets taxipod är helt utsläppsfri och använder bara 15 procent av energin jämfört med en resa i en modern dieseltaxi.

– Den här lösningen har stor potential både för miljön och ur affärssynpunkt. Den kan nå god lönsamhet i Sverige och är globalt skalbar. Därmed har företagets innovation goda förutsättningar att bidra till omställningen av det globala energisystemet, säger Jonas Lindblom, affärsutvecklare på Energimyndigheten.

Källa: Energimyndigheten

 

Om Energimyndighetens stöd till enskilda, marknadsnära projekt

Energimyndigheten erbjuder stöd till små och medelstora företag för projekt som avser industriell verifiering och kommersialisering av nya energiinnovationer. Det inkluderar även pilot- och demonstrationsprojekt, som oftast genomförs tillsammans med kravställande kund.

Företaget ska kunna påvisa att deras lösning har god affärspotential och kan skalas upp internationellt, så att den därigenom kan bidra till fler svenska jobb, ökade exportintäkter och omställning av det globala energisystemet.

 

Bli den första att kommentera "Bzzt minskar CO2-utsläppen"

Lämna en kommentar


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/webvol9/nl/z9a2ws8bxs1aj5a/forvaltarforum.se/public_html/wp-content/themes/mh_newsdesk_child/content-related.php on line 3