Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?
Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens

”Med kursen i ryggen var jag redo att ta nästa steg”

Fredrik Fundberg började arbeta inom fastighetsbranschen redan för 22 år sedan. Här trivs han och vill stanna minst lika länge till. Förra årets vidareutbildning, Diplomerad fastighetsförvaltare valde han för nätverket, för de välrenommerade föreläsarna och för att bredda sig ytterligare inom förvaltarrollen. Ett lyckokast visade det sig – kursen gav nycklar till en ny tjänst.  

Han hade närmare 20 års erfarenhet som fastighetsskötare på Lundbergs, den sista tiden som arbetsledare med ansvar för bland annat inre underhåll och besiktningar, när de blev uppköpta av Carnegie. I omorganisationen öppnades en möjlighet till kompetensutveckling och Fredrik förhandlade sig till att få gå utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare på BFAB.

– Det var intensiva kursträffar med kompetenta föreläsare, och även om det var mycket teori så kändes det nära vår jobbvardag. Vi kunde utbyta erfarenheter och diskutera olika case, berättar Fredrik.

Hade nytta av nätverket direkt
Deltagarna kom från hela landet, var från cirka 30 år till en bit över 50 och andelen kvinnor och män var närmare 50/50. Fredrik beskriver det som en bra mix, och eftersom de arbetade med allt från kyrkor, till flygplatser, järnväg och bostadshus fanns det mycket att lära av varandra.

– Man behöver ha förkunskap för att kunna tillgodogöra sig utbildningen ordentligt. Och för att kunna bidra med något till de andra, säger Fredrik.

Vingåkers kommunfastigheter
De nya kontakterna han fick genom kursen blev betydelsefulla. Sedan drygt två månader tillbaka har han ett nytt jobb på Vingåkers kommunfastigheter. En tjänst han blev rekommenderad att söka via det nya nätverk han byggt upp.

– Med kursen i ryggen var jag redo att ta nästa steg och jag är glad att jag fick hjälp på vägen, säger Fredrik och berättar vidare:

– Nu har jag fler verktyg som jag kan använda, jag kommer till exempel bli involverad i nyproduktion- och ombyggnadsprojekt framöver, vara med och bygga förskola och renovera slott.

Brottas med samma problematik
Kursdeltagarna har nu en grupp på Facebook där de kan mötas, men Fredrik säger samtidigt att han inte känner tvekan inför att lyfta luren och kontakta någon.

– Jag kommer nog nyttja nätverket mer framöver. Kyrkor och slott brottas ju till exempel med samma problematik kring hur vi får in modern utrustning i gamla hus med gamla byggnadskonstruktioner utan att förstöra helheten, resonerar Fredrik.

Alltid nåt nytt att hugga tag i
Det som fått honom att stanna kvar i fastighetsbranschen och välja att utvecklas här, är att det alltid finns något nytt att hugga tag i, något nytt att lära sig och att jobbet ständigt innebär möten med nya människor. Här vill han stanna minst lika länge till.

Hans råd till den som ska gå kursen är att se till att avsätta tid efter träffarna, tid att processa allt det nya och låta det ”sjunka in”. Inför tentamen, som görs några veckor efter avslutad kurs behöver det också finnas tid för att samla ihop sig och repetera.

Alla borde få gå den
Fredrik är tacksam över att kursen inte enbart gav honom nya kunskaper, utan även nya bekantskaper och ett nytt jobb. Entusiasmen går inte att ta miste på när han utbrister:

– Alla som jobbar som förvaltare borde få gå den!

Utbildningen Diplomerad fastighetsförvaltare – Kvalificerad fastighetsförvaltning innehåller ämnen som: fastighetsekonomi, fastighets- och hyresjuridik, ekonomiredovisning, kommunikation och en hel del annat som rör fastighetsförvaltarens roll och vardag.

Läs mer om utbildningen här 

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega