Botanisk trädgård i Rosengård

Malmös kommunala bostadsbolag MKB har tillsammans med klass 6 på Örtagårdsskolan skapat en botanisk trädgård i Rosengård.

Trädgården har 35 träd och blomsterrabatter från världens alla hörn. Eleverna på Örtagårdsskolan har varit med och valt ut vissa träd och lekredskap till lekplatsen med naturtema som ligger i ena delen av trädgården.

– Genom ett nära samarbete med barnen skapar vi stolthet och delaktighet bland områdets barn och unga. Trädgården har växt fram i olika etapper och vi har hämtat inspiration från olika världsdelar för att spegla mångfalden, säger Patrik Jönsson, fastighetsförvaltare på MKB.

Boende röstar om entré
Under invigningen berättar botaniker från Lunds Botaniska trädgård om träden och växterna. Nätverket Odla i stan är på plats liksom två studenter från Alnarp och barn från Linnéa fritidsgård.

Det blir fika, en liten guidning och sist men inte minst får de boende vara med och påverka hur en del av trädgården ska se ut. Studenterna från Alnarp har tagit fram två olika förslag på hur östra entrén kan se ut som presenteras för röstning.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega