Bromöllahem vinner integrationspris

BromöllaHem AB vinner Fastigopriset 2017 för sitt arbete med integration och ökad mångfald bland medarbetarna.

– Vi har hela tiden känt att vi har gjort något bra, för bolaget, kommunen och för de personer som vi har anställt. Att få den här utmärkelsen visar att även andra uppskattar det vi har gjort, något vi både är otroligt stolta och glada över och kommer att bära med oss en lång tid framöver, säger Henrik Bergqvist, vd på BromöllaHem.

Nyanställning gav möjlighet
När BromöllaHem, med sex anställda, 2017 tog över skötseln av kommunens bolagets fastigheter behövde åtta personer nyanställas.

För att öka kompetensen, mångfalden och integrationen beslutade ledningen företaget och styrelsen att alla nya medarbetare skulle vara boende och arbetslösa i Bromölla kommun och att gruppen skulle bestå av minst 50 procent utlandsfödda.

Rustar kommande kollegor
Henrik Bergqvist berättar vidare att när beslutet om att ha egen personal fattats under våren 2016 började arbetet med att träffa arbetslösa i Bromölla.

Samtidigt sattes en något förkortad Fastighetsskötselutbildning upp för att klara en deadline den 1 april 2017.

Under hösten och vintern har studier i fastighetsförvaltning kombinerats med utbildning i svenska språket för vissa och praktik för andra, allt för att rusta de nya kollegorna för sina kommande uppgifter.

Fyra hederspriser
– BromöllaHem tog chansen att i det lilla göra något stort. Det är en medveten satsning på mångfald och ökad integration i ett företag som idag har 14 anställda, säger Mona Finnström, vd på Fastigo.

Fastigopriset delas i år ut för sjunde gången. Syftet är att synliggöra fastighetsbranschen som en attraktiv bransch att arbeta i och att premiera de bästa arbetsgivarna.

Rekordmånga företag har deltagit i årets tävling och många företag i fastighetsbranschen bidrar positivt till integrationen i samhället.

Förutom vinnaren BromöllaHem tilldelas fyra företag ett hedersomnämnande för sitt arbete med ökad integration i ett arbetsgivarperspektiv; AB Helsingborgshem, Förvaltnings AB Framtiden, HSB Göteborg samt HSB Skåne.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega