Norrporten först med kontor för utomhusjobb

2016-05-23 Växjö, Norrportens utekontor, WorkOUT, på i11 området. Foto: Jonas Ljungdahl

Foto: Jonas Ljungdahl

Fastighetsbolaget Norrporten testar ett helt nytt koncept för sina kontorshyresgäster i området Företagsstaden I 11 i Växjö: ett utomhuskontor särskilt inrett för både koncentrationsarbete och möten i den fria naturen.

– Vi vet inte hur detta kommer att tas emot, men vi vill visa att vi tänker ligga i framkant med att utveckla framgångsrika arbetsplatser, säger Jenny Rungegård, marknadsområdeschef på Norrporten i Växjö.

Utomhuskontoret, som är på 300 kvadratmeter har plats för 80 personer och är specialdesignat för arbete. Inredningen har lösningar med varierad ergonomi för både stående och sittande arbete och arbetsplatser för både enskilt arbete och möten. Bland annat ett konferensrum med solcellsförsett glastak. Solcellerna förser de tekniska hjälpmedlen med ström.

Aktivitetsbaserade kontor och arbetssätt blir allt vanligare och Norrporten menar att ett naturligt nästa steg kan vara arbete utomhus.

Susanna Toivanen, arbetslivsforskare och docent i sociologi på Stockholms Universitet är förtjust över idén.

– Att jobba utomhus är ett tydligt tecken på paradigmskifte där den nya tekniken ”befriar” medarbetarna från sina bestämda skrivbord till arbete som sker där individen väljer. Det skapar en helt ny dynamik med bland annat en ny syn på ledarskap och medarbetarskap som är väldigt spännande. Det är sedan tidigare belagt att vistelse utomhus är bra för hälsan och minskar stress, säger Susanna Toivanen.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega